Bucak, "KYK Yurduna Engel Çıkarmaya Çalışan Zihniyet, Tepkiler Üzerine Yeni Algı Operasyonu Başlattı" dedi.
-Uzun Süredir Devam Eden Engellemeler
Bucak, şehre yapılması planlanan KYK yurdu projesinin uzun süredir çeşitli engellemelerle karşı karşıya kaldığını belirtti. "Geçmişte aktif siyasette yer almamış olmama rağmen, bugün yaşanan olaylar ve alınan kararlar karşısında sessiz kalmak mümkün değil," diyen Bucak, sürecin 10 yıl öncesine dayand“ığını ifade etti. On yıl önce, yönetimde yer alan yetkililerin yurdun yapılacağı yer konusunda herhangi bir rahatsızlık belirtmediklerini ve yurdun inşası için üç kez ihaleye çıkıldığını, ancak yeterli katılım olmadığı için ihalelerin iptal edildiğini hatırlattı.
-Meclis Toplantısında Alınan Karar
Bugünkü belediye meclis toplantısında, yurdun imar alanında bulunmadığı gerekçesiyle meclis kararı alınması gerektiği belirtildi. Ancak, YRP'li meclis üyeleri bu karara red oyu verdiler. Bucak, 2022 yılına ait protokollerle yurdun yapılması için gerekli işlemlerin başlatıldığını ve yurdun imar alanında olmadığı için meclis kararı alınması gerektiğine dair belgelerin mevcut olduğunu vurguladı. Bu belgeler ve süreçler göz önüne alındığında, engellemelerin haksız olduğu açıkça görülüyor.
-Hayırseverlerin Emeği Zayi Ediliyor
Bucak ayrıca, hayırsever vatandaşlar tarafından yapılan ibadethaneye imam ve müezzin atanması gerektiğini, bunun için de ibadethanenin İlçe Müftülüğüne devredilmesi gerektiğini belirtti. Ancak bu karar da mecliste onaylanmadı. "Hayırseverlerin emekleri zayi ediliyor," diyen Bucak, bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi.
-Yanıt Bekleyen Sorular
Başkan Bucak, Yeniden Refah Partili meclis üyelerine sorular yöneltti: "KYK yurdunun yapılmasına ve hayırseverlerin emeklerine neden karşı çıkılıyor? Bu engellemeler, şehrimizin gelişimi ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması adına büyük bir kayıp yaratmaktadır." Bucak, bu soruların yanıt beklediğini ifade etti.