Urfa Esnafı 16 Nisan’a Odaklandı (VİDEO)

Şanlıurfa esnafı 16 Nisan’a odaklandı

837 kez okundu.
Urfa Esnafı 16 Nisan’a Odaklandı (VİDEO) Advert

Ekonomik krize dikkat çeken Şanlıurfa esnafı bunun düzelmesi için doların düşmesi ve istikrarın gelmesi gerektiğini dile getirdi.

 

Şanlıurfa’nın ekonomisi, oyuncakçıdan, kuyumcusuna ve inşaat sektörüne kadar 16 Nisan referandum sonucuna odaklanmış durumda. Son 3 yıldır yaşanan olaylardan dolayı esnaf, dolara bağlı olarak büyük kayıplar yaşadı. 16 Nisan´da yapılacak olan referandum ve sonucuna bağlı olarak ekonominin yine hareketleneceğini düşünen esnaf, sonuca odaklanmış durumda.

PİYASALAR DURMUŞ DURUMDA

Japon Pasajı Esnafı Derneği Başkanı Mehmet Toprak,Ruha Ajans’a yaptığı açıklamada, “Referandumdan dolayı piyasalar durmuş durumda. Hiç bir mal satamıyoruz.Bir yandan doların yükselişi, diğer yandan referandum gündemi çoğu esnafımızı bitirdi. Billboardlarda evet ile istikrar sözü veriliyor. Biz bu vaadi 7 Haziran seçimlerinde de gördük. Artık bunlar bize komik geliyor.16 Nisan’da yapılacak referandumda şahsi olarak ülkem ve milletim için hayır diyeceğim. Şuan yeni sistemin ne olduğu hakkında fazla bilgim yok.Diyelim ki şuanki Cumhurbaşkanımız başkan olarak seçildi. Fakat ondan sonra gelecek olan başkanın nasıl bir karaktere sahip olacağını bilmiyoruz. Bunun için ben hayır diyorum. Ülkemizin için hangisi hayırlısı ise o olsun.16 Nisanda evet veya hayır çıksa da bu piyasa bizi öldürmüş. Hükümetten tek isteğimiz doların düşürmesi ve piyasayı canlandırması. Bu onların elinde” dedi.

TEK İSTEĞİMİZ İŞLERİMİZİN DÜZELMESİ

Pasaj esnaflarından Veysi Toprak ise, “Referandum sonrası bizi büyük bir kriz bekliyor. Umarım düşündüğüm gibi olmaz. Tek isteğimiz işlerimizin düzelmesi. Çünkü esnaf olarak sıkıntı içerisindeyiz. Yurt dışından mal alırken dolarla almak zorunda kalıyoruz. Doların da yüksek olması sebebiyle zarar ediyoruz. Referandum sonrası dolarda bir iyileştirmenin olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Urfa Esnafı 16 Nisan’a Odaklandı (VİDEO)
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Lübnan topraklarından Dov Dağı bölgesine doğru iki fırlatma tespit edildi
Lübnan topraklarından Dov Dağı bölgesine doğru iki fırlatma tespit edildi
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız