TÜGİAD’den Kerkük açıklaması

TÜGİAD başkanı Yücelen, Kerkük’te yaşanan bayrak krizinin önemine dikkat çekerek uyardı:Kerkük’ün 1974 Kıbrıs’ından farkı yok…

931 kez okundu.
TÜGİAD’den  Kerkük açıklaması Advert

TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen Kerkük valisinin Arapça’nın yanında Kürtçe kullanılması kararının ardından Irak bayrağının yanına Bölgesel Kürt Yönetimi Kürt bayrağının çekilmesine tepki gösterdi. Türkiye’nin kararlı bir tepki göstermesini isteyen Yücelen; “Türkler’in yaşadığı her coğrafya bizim için 1974’deki Kıbrıs’tan farksızdır. Oradaki Türklere ve haklarına sahip çıkmak zorundayız” dedi.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) başkanı Ali Yücelen, Irak’ın Kerkük kentinde yaşanan bayrak krizine tepki gösterdi. Bölgesel Kürt Yönetimi’nin hem merkezi Irak yönetimine hem de bölgede yaşayan Türkmenlerin haklarına karşı ciddi bir saldırıda bulunduğunu belirten Yücelen, bu konuda net ve kararlı bir tutum izlenmesini istedi.

Yücelen, Irak’taki iç çekişmelerin merkezi hükümeti zayıflattığını ve bunun da bazılarına fiili durum yaratmak için fırsat olduğunu söyledi. Yücelen sözlerine şöyle devam etti:

“Attıkları hiçbir adım tesadüfi değil. Burada resmen Kerkük işgalinin, ilhak ile sonuçlandığı duyuruluyor. Yaşananlar, son dönemde yaşanan göçü ve karışıklığı fırsat bilerek, bölge petrolü ile ilgili emellerinden dolayı, el koydukları Kerkük’ün işgal edilmesi anlamına gelmektedir. Bu olay Irak’ın toprak bütünlüğünün Türkiye ve bölge için ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Bölgedeki Türkmenler bu gelişmeye karşı haklı bir mücadeleye başlamışlardır. Türkiye, bu mücadeleye duyarsız kalamaz. Kerkük’te bugün yaşananların 1974 Kıbrıs’ından farkı yoktur. Türkler’in yaşadığı her coğrafya bizim için 1974’deki Kıbrıs’tan farksızdır. Oradaki Türklere ve haklarına sahip çıkmak zorundayız. Yoksa bunun vebali çok ağır olacaktır. Türkiye, bölgeyi kana boğmak isteyen grup ve aşiretlere karşı gerekeni yapmak zorundadır. Türkiye’nin bulunduğu coğrafya zorlu bir coğrafyadır. Fırsatlarla dolu olduğu için kaçınılmaz riskler de iyi yönetilmek ve büyümeden yok edilmek zorundadır. Büyük Türk Milleti, bu anlamda, hükümetimizin ve parlamentomuzun atacağı tüm adımların arkasında yumruk gibi kenetlenecektir”

Yücelen, Kerkük’teki kardeşlerimizin haklarını korumak ve tüm dünyadaki Türklere, ülkemizin kalbinin onlarla beraber attığını göstermek için, sorunu öncelikle diyalog ve diplomasi yoluyla çözülmesini ve uluslararası hukuka uygun olarak tüm yolların denenmesi gerektiğini belirtti.

 

 

TÜGİAD hakkında

1986 Yılında kurulan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Türkiye’de genç işadamlarının en geniş profilde bir araya geldiği ilk ulusal ve tek uluslararası yetkinliğe sahip dernektir.

Türkiye çapında 115’i kadın olmak üzere 870 üyesi olan TÜGİAD; inşaat, tekstil, dış ticaret, otomotiv ve yedek parça, turizm, yiyecek, mekanik ve diğer metal ürünlerin imalatı gibi 60’dan fazla sektörü ve dünya çapında 100 ülkeye ihracat yapan ihracatçıları kapsamaktadır. Yaş ortalaması 35 olan genç, girişimci ve dinamik TÜGİAD üyeleri, yıllık ortalama 18 milyar dolar ihracat ve 23 milyar dolar ithalat gerçekleştirmektedirler. TÜGİAD üyelerinin en çok dış ticaret yaptığı ülkeler ise; Almanya, İtalya, İngiltere, ABD, Fransa, Rusya, İspanya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri, komşu ülkeler, Türk Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkeleridir.

G20 Genç Girişimciler İttifakı’nda (G20 GGİ) Türkiye’yi temsil eden TÜGİAD, aynı zamanda ittifakın Dönem Başkanlığını yürütmektedir. Ayrıca, Avrupa’da 11 ülkeden 300 binden fazla girişimciyi temsil eden JEUNE’ün Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren TÜGİAD, 45 bin üyesi bulunan Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu (YES) Başkan Yardımcısıdır.

TÜGİAD Başkanları

1986 - 1994 Kurucu ve Onursal Başkanımız Sayın Cefi KAMHİ,

1994 - 1998 Sn. Murat BEKDİK

1998 - 1999 Sn. Hamdi AKIN

1999 - 2002 Sn. Muharrem YILMAZ

2002 - 2004 Sn. Hayati KAYA

2004 - 2008 Sn. Murat SARAYLI

2008 - 2010 Sn. Lütfü KÜÇÜK

2010 - 2012 Sn. Murat COŞKUNKAN

2012 – 2015 Sn. Ali YÜCELEN

2015 - 2016  Sn. Rahmi ÇUHACI

2016 - ……. Sn. Ali YÜCELEN

TÜGİAD’den Kerkük açıklaması
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Lübnan topraklarından Dov Dağı bölgesine doğru iki fırlatma tespit edildi
Lübnan topraklarından Dov Dağı bölgesine doğru iki fırlatma tespit edildi
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız
Zorlu: Mülakatsız 100 bin kadro talebimizin arkasındayız