Coşkun, adaylar arasında mülakat sonuçlarının görüldüğü, ancak kısa bir süre sonra Bakanlık tarafından erişimin kapatıldığı yönünde iddiaların bulunduğunu belirtti. Bu durumun adaylar arasında endişe yarattığını ve bilgi kirliliği oluştuğunu ifade eden Coşkun, Bakanlık tarafından konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmamasının kamuoyunda huzursuzluğa neden olduğunu söyledi.
Coşkun, mülakat sonuçlarının bir an önce açıklanarak, belirsizliğin ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı. “Öğretmen adaylarının atama takvimi konusunda bilgilendirilmesi ve manipülasyonların önüne geçilmesi önem arz ediyor. Adaylarda oluşan belirsizlik memnuniyetsizliğe dönüşüyor” dedi.
Ayrıca bazı adayların, yazılı sınav puanının 5-10 puan üzerinde mülakat puanı aldıklarını iddia ettiğini belirten Coşkun, iller arasındaki puan farklarının açıkça görüldüğünü ve bunun adaletsiz bir duruma yol açtığını öne sürdü. Başarı sıralamasının sadece yazılı sınav puanına göre belirlenmesi gerektiğini söyleyen Coşkun, mülakat puanlarının atama hakkını etkileyecek şekilde düzenlenmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.
İbrahim Coşkun, Bakanlığın, mülakat sonuçlarını açıklamayı geciktirmesinin gereksiz bir sosyal maliyete yol açtığını vurgulayarak, sürecin ivedilikle tamamlanması gerektiğini ifade etti. Atama süreçlerinin derhal sonuçlandırılarak, adayların haklı beklentilerinin karşılanması çağrısında bulundu.