Dükkanının bir bölümünü 'şark köşesi' yaptı

BURSA - İşlettiği çiğköfte dükkanının bir kısmını şark köşesi olarak tasarlayan ve dükkanında zaman zaman da saz ve gitar dinletisi düzenleyen Serhat Aydoğan, müşterilerinin kendi kültürlerine ilgi gösterdiğini belirtti.

2379 kez okundu.
Dükkanının bir bölümünü 'şark köşesi' yaptı Advert

Bursa'da işlettiği çiğköfte dükkanının bir kısmını şark köşesi olarak tasarlayan ve dükkanında zaman zaman da saz ve gitar dinletisi düzenleyen Serhat Aydoğan, böyle bir projenin hep aklında olduğunu söyledi.

"Kaçak çay" ikramı da yapan Aydoğan, "İnsanlar artık moderniteden soğumuş durumda o yüzden böyle bir tarz seçtik. Bizim renklerimiz burada, vatanımızın renkleri burada. İnsanlar burada daha ferah hissediyorlar, kendi kültürlerinden bir şeyler hissediyorlar. Bu dükkanda gördüğünüz tarz ve konsept bizim kültürümüzü ve sanatımızı yansıtıyor" dedi.

Dükkanına kendi tasarladığı halılar ve eski fotoğrafların yanı sıra eskiden stüdyolarda yalıtım için kullanılan yumurta ambalajlarını da süsleme olarak tavana asan Aydoğan, "İnsanlar buraya geldiklerinde bu yumurta ambalajlarını özellikle inceliyorlar ya da buna ilişkin soru soruyorlar" dedi.

İnsanların ilgisini çekmeyi başardığını aktaran Aydoğan, dükkanına gelenlerin, "Kendi köyümüze, vatanımıza gitmiş gibi hissediyoruz" dediklerini söyledi. Aydoğan, "İnsanlar bireysel ya da aileleriyle buraya gelebiliyorlar. Bazıları da gelip burada fotoğraf çektiriyorlar, özetle buraya büyük bir ilginin olduğunu söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

Dükkanına daha çok Bursa'da üniversite okuyan Kürt öğrencilerin geldiğini söyleyen Aydoğan, zaman zaman şiir geceleri de düzenlediğini belirtti.

Son olarak sanatçı kişiliğine değinen Aydoğan, "Çok acı çektikleri için Kürtlerin her biri ayrı bir sanatkârdır. Babam da dengbêj olduğu için ben de bu ilgiliyim. O yüzden en başından beri bende sanat heyecanı vardı" dedi.

Kaynak:dihaber

 

 

Dükkanının bir bölümünü 'şark köşesi' yaptı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Putin: Çin’le kapsamlı stratejik iş birliği ilişkilerimizin yarınını inşa edelim
Putin: Çin’le kapsamlı stratejik iş birliği ilişkilerimizin yarınını inşa edelim
HPV aşısı, ilk etapta sosyoekonomik yoksunluk çeken bireylere uygulanacak
HPV aşısı, ilk etapta sosyoekonomik yoksunluk çeken bireylere uygulanacak