01 EKİM 2026, Perşembe
SON DAKİKA
20:51 EŞBAŞKAN SERHAN PAYDAŞ, YOL VE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ • 20:45 ŞUTSO Başkan Adayı Ali Eyyüpoğlu TEKNOFEST’te • 15:38 Soma’da maden işletmesinde göçük meydana geldi • 15:22 Dervişoğlu: İktidardan kelle değil hesap vermesini istiyoruz • 16:33 Çelik: Vahap Başkan ve haksız yere tutuklanan tüm yol arkadaşlarımızla omuz omuzayız • 16:38 Çiftçi: Soma’daki maden göçüğünde 2 işçi kurtarıldı, 5 işçi için çalışmalar sürüyor • 17:38 AK PARTİ İL BAŞKANI GÜNBEGİ'DEN DAVET • 17:17 TEKNOFEST’te İkinci Gün Hareketliliği: GAP Havalimanı Doldu Taştı • 13:06 2025-2026 eğitim öğretim yılı istatistikleri açıklandı • 12:58 Diyarbakır ve Bingöl’de 6 cami yeniden ibadete açılacak • 20:51 EŞBAŞKAN SERHAN PAYDAŞ, YOL VE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ • 20:45 ŞUTSO Başkan Adayı Ali Eyyüpoğlu TEKNOFEST’te • 15:38 Soma’da maden işletmesinde göçük meydana geldi • 15:22 Dervişoğlu: İktidardan kelle değil hesap vermesini istiyoruz • 16:33 Çelik: Vahap Başkan ve haksız yere tutuklanan tüm yol arkadaşlarımızla omuz omuzayız • 16:38 Çiftçi: Soma’daki maden göçüğünde 2 işçi kurtarıldı, 5 işçi için çalışmalar sürüyor • 17:38 AK PARTİ İL BAŞKANI GÜNBEGİ'DEN DAVET • 17:17 TEKNOFEST’te İkinci Gün Hareketliliği: GAP Havalimanı Doldu Taştı • 13:06 2025-2026 eğitim öğretim yılı istatistikleri açıklandı • 12:58 Diyarbakır ve Bingöl’de 6 cami yeniden ibadete açılacak •
Gaphaberleri.com - Urfa Gündem ve Son Dakika Haberleri
YAŞAM

Yenimahalle’de Meme Kanserine dikkat çekildi

Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Meme Hastalıkları Derneği tarafından “Meme kanseri değil ben güçlüyüm” sloganıyla Meme Kanseri farkındalık etkinliği düzenlendi.

17-10-2024 14:02 231 Okunma

Meme kanserinde erken teşhisinin önemi ve farkındalığının vurgulanması amacıyla Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, Ankara Meme Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Kerim Bora Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mutlu Doğan sunumlarıyla katılımcıları bilgilendirdi.

50 yaş altı meme kanseri oranının ülkemizde yüzde 50'ye yakın olduğuna, Meme kanserinin görülme yaşının ortalama dünya geneli 61 iken Türkiye'de 51 yaş olduğuna ve Meme kanserinin ülkemizde, dünyadaki ortalama görülme yaşından 10 yıl daha erken görüldüğüne vurgu yapıldı.

Kanser gelişiminde, yüzde 90 çevresel, yüzde 10 oranında ise genetic faktörlerin etkili olduğunu da belirten profesörler, Tütün kullanımı, alkol tüketimi, fazla kilolu veya obez olma ve enfeksiyonlara maruziyet, sosyo ekonomik durum, yoksulluk gibi risklerin engellenmesi yolu ile gelişmekte olan kanserlerin günümüzde yüzde 30-50 oranında önlenebileceğini anlattı.

Sıklıkla erken tanı hayat kurtarır vurgusu yapan Prof. Dr. Kerim Bora Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mutlu Doğan, katılımcılara 20 yaşından itibaren her bireyin kendi kendini her ay muayene etmesini, 40 yaş üstü tüm bireylerin de her yıl düzenli olarak mamografi çektirmesini tavsiye etti.

Hibya Haber Ajansı
Yükleniyor...
Yükleniyor...
Bağlantı panoya kopyalandı!