02 EKİM 2026, Cuma
SON DAKİKA
15:01 Görgün, Şanlıurfa’da gençlerle savunma sanayii ve kalkınmayı konuştu • 16:07 Güçlü dolar ve yüksek tahvil faizleri altın üzerindeki baskıyı koruyor • 16:05 81 ilde Gıda Güvenliği-1 operasyonu: 61 milyon TL değerinde ürün ele geçirildi • 20:26 Mazıdağı Fosfat Spor, Adanaspor Maçında Taraftar Desteği Bekliyor • 20:05 Robotlar Halay Çekti, TEKNOFEST’te Teknoloji ve Sıra Gecesi Buluştu • 20:01 Yapıcıoğlu: Gazze’de Gözlerimizin Önünde Büyük Bir İnsanlık Trajedisi Yaşanıyor • 20:00 Karaköprü’de Üç Aracın Karıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı • 19:58 GAP Havalimanı Yolunda Kaza: TEKNOFEST Yoğunluğuyla Trafik Kilitlendi • 19:55 Şanlıurfa’da Bir Milyondan Fazla Çocuğa 2 Endokrinoloji Uzmanı • 14:32 Büyükşehir, Şehir Hastanesi Önünde Ulaşımı Güvenli Hale Getiriyor • 15:01 Görgün, Şanlıurfa’da gençlerle savunma sanayii ve kalkınmayı konuştu • 16:07 Güçlü dolar ve yüksek tahvil faizleri altın üzerindeki baskıyı koruyor • 16:05 81 ilde Gıda Güvenliği-1 operasyonu: 61 milyon TL değerinde ürün ele geçirildi • 20:26 Mazıdağı Fosfat Spor, Adanaspor Maçında Taraftar Desteği Bekliyor • 20:05 Robotlar Halay Çekti, TEKNOFEST’te Teknoloji ve Sıra Gecesi Buluştu • 20:01 Yapıcıoğlu: Gazze’de Gözlerimizin Önünde Büyük Bir İnsanlık Trajedisi Yaşanıyor • 20:00 Karaköprü’de Üç Aracın Karıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı • 19:58 GAP Havalimanı Yolunda Kaza: TEKNOFEST Yoğunluğuyla Trafik Kilitlendi • 19:55 Şanlıurfa’da Bir Milyondan Fazla Çocuğa 2 Endokrinoloji Uzmanı • 14:32 Büyükşehir, Şehir Hastanesi Önünde Ulaşımı Güvenli Hale Getiriyor •
Gaphaberleri.com - Urfa Gündem ve Son Dakika Haberleri
GÜNDEM

Yeneroğlu: İktidarın hukuk devletini hiçe sayan uygulamaları her yerde kendini gösteriyor

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, ülke gündeminde yer alan meseleler hakkında TBMM’de basın toplantısı düzenlendi.

05-11-2024 16:49 274 Okunma
Advert

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, ülke gündeminde yer alan meseleler hakkında TBMM’de basın toplantısı düzenlendi. Türkiye’nin son iki haftadır baş döndürücü olaylarla karşı karşıya kaldığını ifade ederek sözlerine başlayan Yeneroğlu, iktidarın kontrolü kaybettiğini belirtti.

Toplantıda açıklamalar yapan Yeneroğlu, şunları söyledi:

"Bir tarafta Cumhurbaşkanı’nın desteği ile iktidar ortağı Devlet Bahçeli terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ı meclise davet edip umut hakkından bahsediyor, diğer tarafta hukuki bir dayanağı olmaksızın geçen hafta Esenyurt Belediye Başkanı terör örgütü üyeliği ile suçlanıp cezaevine gönderildiği gibi yerine bir kayyum atanıyor. Bir hafta önce Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile meclis başkan vekili Bekir Bozdağ Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün barış elçisi olarak desteğine başvuruyorlar, bu hafta Ahmet Türk’ü terörist olarak görmemizi istiyorlar, yerine kayyum atıyorlar.”

Yeneroğlu, "Bizdeki temel sorun yasaların eksikliği değil, kuvvetler ayrılığı ve yargı bağımsızlığı askıya alınmış olduğu için başta Anayasa olmak üzere yasaların uygulanmaması ve hatta iktidarın keyfi doğrultusunda kötüye kullanılması.  Mesela terörle ilgili mevzuatı yargıyı da araçsallaştırarak istedikleri gibi eğip bükerek iltisak ve irtibat gibi istediğiniz yere çekebileceğiniz lastik gibi belirsiz/sınırsız kavramlarla, hatta çoğu zaman izahata bile ihtiyaç duymadan, tenezzül etmeden gelen geçeni terörist ilan edebiliyorlar" dedi.

Türkiye’nin çoğulcu demokrasiden ve gerçek bir hukuk devletinden başka gidebileceği bir yol olmadığını vurgulayan Yeneroğlu, "Türkiye’nin bu girdaptan kurtulmasının tek yolu, demokratik hukuk devletine geri dönmek ve devlet düzeninde yerinden oynayan taşların tekrardan adaletle ve demokratik bir anlayışla yerli yerine oturtulmasını sağlamaktır." ifadelerini kullandı.

Yeneroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hiçbir istisna olmaksızın, amasız fakatsız tüm farklılıklarımızla biz birlikte Türkiye’yiz diyen; referansı hangi tarihi şahsiyet olursa olsun, referansı hangi inanç ya da siyasi görüş olursa olsun her türlü otoriter anlayışa karşıyız diyen herkesi ortaklaşmaya, dayanışmaya, el birliği yapmaya, güç birliği yapmaya ve gerçek özgürlükçü demokratları bir araya gelmeye davet ediyorum. Bizler ülkemizin geleceği için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. İnşallah verdiğimiz mücadeleyi büyütmeye ve Türkiye gerçek bir demokrasi ve hukuk devleti oluncaya dek çalışmaya devam edeceğiz."

Hibya Haber Ajansı
Yükleniyor...
Yükleniyor...
Bağlantı panoya kopyalandı!