02 EKİM 2026, Cuma
SON DAKİKA
21:01 BAŞKAN CANPOLAT’TAN CUMHURBAŞKANI’NIN KATILACAĞI ŞEHİR HASTANESİ AÇILIŞINA DAVET • 20:51 EŞBAŞKAN SERHAN PAYDAŞ, YOL VE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ • 20:45 ŞUTSO Başkan Adayı Ali Eyyüpoğlu TEKNOFEST’te • 15:38 Soma’da maden işletmesinde göçük meydana geldi • 15:22 Dervişoğlu: İktidardan kelle değil hesap vermesini istiyoruz • 16:33 Çelik: Vahap Başkan ve haksız yere tutuklanan tüm yol arkadaşlarımızla omuz omuzayız • 16:38 Çiftçi: Soma’daki maden göçüğünde 2 işçi kurtarıldı, 5 işçi için çalışmalar sürüyor • 17:38 AK PARTİ İL BAŞKANI GÜNBEGİ'DEN DAVET • 17:17 TEKNOFEST’te İkinci Gün Hareketliliği: GAP Havalimanı Doldu Taştı • 13:06 2025-2026 eğitim öğretim yılı istatistikleri açıklandı • 21:01 BAŞKAN CANPOLAT’TAN CUMHURBAŞKANI’NIN KATILACAĞI ŞEHİR HASTANESİ AÇILIŞINA DAVET • 20:51 EŞBAŞKAN SERHAN PAYDAŞ, YOL VE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ • 20:45 ŞUTSO Başkan Adayı Ali Eyyüpoğlu TEKNOFEST’te • 15:38 Soma’da maden işletmesinde göçük meydana geldi • 15:22 Dervişoğlu: İktidardan kelle değil hesap vermesini istiyoruz • 16:33 Çelik: Vahap Başkan ve haksız yere tutuklanan tüm yol arkadaşlarımızla omuz omuzayız • 16:38 Çiftçi: Soma’daki maden göçüğünde 2 işçi kurtarıldı, 5 işçi için çalışmalar sürüyor • 17:38 AK PARTİ İL BAŞKANI GÜNBEGİ'DEN DAVET • 17:17 TEKNOFEST’te İkinci Gün Hareketliliği: GAP Havalimanı Doldu Taştı • 13:06 2025-2026 eğitim öğretim yılı istatistikleri açıklandı •
Gaphaberleri.com - Urfa Gündem ve Son Dakika Haberleri
YAŞAM

Yaş Sebze Meyve Kurutma Tesisleri'nde kurutulan ürünlerden Başkan Böcek'e hediye

Kumluca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Özgür Gömlekli ve yönetimi, tesiste kurutulan ürünleri Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e takdim etti.

26-12-2024 15:57 210 Okunma

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kumluca Yaş Sebze Meyve Kurutma ve Paketleme Tesisleri ile üreticilere destek oluyor. Kumluca Mavikent Toptancı Hali içerisinde günlük 3 ton kurutma, 130 ton paketleme kapasite bulunan tesiste, pazar bulamayan ve üretim fazlası olarak elde kalan ürünler alternatif ürün haline getiriliyor.

Portakal ve limon ağırlıklı narenciyeler yıkama, dilimleme ve ortalama 20 saatlik kurutma işlemlerinin ardından paketlenerek tüketime hazır hale getiriliyor. Her türlü meyve ve sebzenin kurutulabildiği tesiste bu yıl ilk kez ayva ve ejder meyvesi de kurutulan ürünler arasına girdi. Satışa hazır hale getirilen ürünler doğal ürün satan firmalardan, aktarlardan ve vatandaşlardan talep görüyor.

Kumluca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Özgür Gömlekli ve yönetimi, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ziyaret ederek, önemli bir ihtiyaç olan tesisi Kumluca’ya kazandırdığı için teşekkür etti. Tesiste, kurutulan ürünleri Başkan Muhittin Böcek’e takdim eden Gömlekli, “Ürünlerimizi pazara doğru bir şekilde ulaştırabilmemiz için çok gerekli bir tesisti. Kurutma tesisi israfı önleyen en önemli adımlardan birisi. Elimizde kalan fakat pazar değeri yüksek olan yenilebilir lezzetli ürünleri doğallığını bozmadan burada işliyoruz. Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek az” dedi.

Narenciye ile birlikte farklı meyve türlerini de kurutmaya başladıklarını söyleyen Kumluca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Değirmenci de “Narenciye başta olmak üzere bölgemizde yetiştirilmeye başlanan tropik ürünlerin de pazar değerini artırarak kurutuyor ve tüketicilere ulaşmasını sağlıyoruz. Bu bir süreç çiftçilerimiz artık bu tesisleri tanıyorlar her gün bizleri arayarak bilgi alıyorlar. Üreticilerin artan talebi bizler için gurur veriyor” diye konuştu.

Kurutma ve Paketleme Tesisi Sorumlusu Ziraat Mühendisi Emel Acarbulut, “Şu an günlük 2-3 ton dilimleme, kurutma, depolama ve 40 tona kadar da paketleme gerçekleştiriyoruz. Muhittin Böcek başkanımızın yerelden kalkınma hamlesi doğrultusunda halkımızın yanındayız. Tüm üreticilerimizi tesislerimizi kullanmaya bekleriz” dedi.

Hibya Haber Ajansı
Yükleniyor...
Yükleniyor...
Bağlantı panoya kopyalandı!