Erdoğan-Putin görüşmesi: Suriye'de çatışmasızlık için önemli koşullar ortaya çıktı

Rusya Başkanı Putin, temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin gerçekleştirdikleri ikili görüşmenin ardından basın açıklaması yaptı.

1394 kez okundu.
Erdoğan-Putin görüşmesi: Suriye'de çatışmasızlık için önemli koşullar ortaya çıktı Advert

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi davetlisi olarak Türkiye’ye ziyaret gerçekleştiren Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanlığı Sarayında bir araya geldi.

Görüşmenin ardından ikili ortak basın toplantısı düzenledi.

 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

 

"Bu yıl içinde değerli dostum ile beşince kez bir araya geliyoruz. Bakanlarımız Rus mevkidaşları ile görüşüyor. İkili münasebetlerin güçlenmesi önemli. İki ülke olarak konsey toplantılarına önem veriyoruz. Önümüzdeki konsey toplantısında Putin'i tekrar ağırlayacağız. Daha önce 100 milyar dolar gibi bir hedef belirledik. İkili ilişkilerimizde önemli konulardan biri de enerji. Türk Akımı ve Akkuyu projelerine önem veriyoruz. Bugün bazı aksamaları görüştük. Bugün Irak ve Suriye konularını mütalaa ettik. Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünde hemfikiriz."

 

PUTİN: AKKUYU'YU DAHA KISA SÜREDE TAMAMLAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 

Ortak basın toplantısında söz alan Putin, "Suriye'de  çatışmasızlık ortamının oluşturulması için önemli koşullar ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

 

Putin'in açıklamalarından satır başları şöyle:

 

"Önemli bir başarıya imza attık. Bu, Sayın Erdoğan'ın girişimi sayesinde oldu. Çatışmasızlık ortamının oluşturulması için önemli koşullar ortaya çıktı. IKBY'de yapılan referandumu değerlendirdik. Rusya Dışişleri Bakanlığı da konuya ilişkin değerlendirmelerini yaptı. İkili ticari ilişkilerimizi değerlendirdik. 7 ay içinde yüzde 30 arttı. Bu sene kaybı telafi ettik. Türkiye'ye turist akımı dikkatimizi çekiyor, 11 kat arttı 2 buçuk milyon oldu.

Bundan sonra Sayın Erdoğan ile enerji alanında Akkuyu ve Türk Akımı projelerini değerlendirdik. Bütün çalışmalar zamanında ve programa uygun olarak ilerlemektedir.

 

Akkuyu'yu daha kısa sürede tamamlamak için çalışıyoruz. Ticari yatırım ilişkilerimizin önündeki engelleri kaldırmak için çalışmalara devam edeceğiz. Bütün yasaklar kalkmıştır. Sayın Erdoğan ile yaptığımız görüşmeden dolayı teşekkür ediyorum."

 

Türkiye ve Rusya arasında anlaşmaya varılan, ABD ve NATO'nun karşı çıktığı S-400'lerden bahsetmemesi dikkat çekti.

kaynak:mezopotamyaajansi.com

Erdoğan-Putin görüşmesi: Suriye'de çatışmasızlık için önemli koşullar ortaya çıktı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
A Doğal Gaz ve Elektrik A.Ş, ihalede 1. oldu
A Doğal Gaz ve Elektrik A.Ş, ihalede 1. oldu
Şenliklerde hentbol ve masa tenisinde kazananlar kupa ve madalyalarını aldı
Şenliklerde hentbol ve masa tenisinde kazananlar kupa ve madalyalarını aldı