Şanlıurfalı kadınlardan Belkıs için eylem: Cinayete sessiz kalmayacağız

Şanlıurfalı kadınlar, 25 Kasım’da babası Hakkı Varlık tarafından öldürülen 20 yaşındaki Belkıs Varlık için yaptıkları açıklamada, kadın cinayetlerine karşı sessiz kalmayacaklarını söyledi.

1384 kez okundu.
Şanlıurfalı kadınlardan Belkıs için eylem: Cinayete sessiz kalmayacağız Advert

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Gününde Urfa’nın Korukent mahallesinde babası Hakkı Varlık tarafından öldürülen 20 yaşındaki Belkıs Varlık için HDP Urfa Kadın Meclisi basın açıklaması yaptı.

HDP Urfa İl binası önünde gerçekleşen açıklamaya, çok sayıda kadın katıldı. Eylemde konuşan Urfa İl Eşbaşkanı Ayşe Sürücü, her gün çeşitli bahaneler öne sürülerek kadınların öldürülmesine sessiz kalmayacaklarını belirtti.

Sürücü, daha sonra sözü HDP Eyyübiye İlçe Eşbaşkanı Ömer Bozdal'a bıraktı. Bozdal, kadınların erkekler tarafından öldürülmesinden sorumlu olduklarını ve bu cinayetlere dur demek gerektiğini söyledi. Bozdal, "20 yaşındaki Belkıs Varlık, babası Hakkı Varlık tarafından öldürüldü. Bizler de tacize, tecavüze, çocuk istismarları, kadın katliamlarına sessiz kalmayacağız. Kadına yönelik her türlü şiddet sona erinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz" dedi

Açıklama, atılan sloganlarla sonlandı.

 

Şanlıurfalı kadınlardan Belkıs için eylem: Cinayete sessiz kalmayacağız
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
"Türk vatandaşlarına vize başvuruları kapatıldı" iddiası
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz
Bakan Kacır: Havacılık sanayimizi, Türkiye’nin teknolojide öncü sektörü haline getiriyoruz