03 EKİM 2026, Cumartesi
SON DAKİKA
15:01 Görgün, Şanlıurfa’da gençlerle savunma sanayii ve kalkınmayı konuştu • 16:07 Güçlü dolar ve yüksek tahvil faizleri altın üzerindeki baskıyı koruyor • 16:05 81 ilde Gıda Güvenliği-1 operasyonu: 61 milyon TL değerinde ürün ele geçirildi • 20:26 Mazıdağı Fosfat Spor, Adanaspor Maçında Taraftar Desteği Bekliyor • 20:05 Robotlar Halay Çekti, TEKNOFEST’te Teknoloji ve Sıra Gecesi Buluştu • 20:01 Yapıcıoğlu: Gazze’de Gözlerimizin Önünde Büyük Bir İnsanlık Trajedisi Yaşanıyor • 20:00 Karaköprü’de Üç Aracın Karıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı • 19:58 GAP Havalimanı Yolunda Kaza: TEKNOFEST Yoğunluğuyla Trafik Kilitlendi • 19:55 Şanlıurfa’da Bir Milyondan Fazla Çocuğa 2 Endokrinoloji Uzmanı • 14:32 Büyükşehir, Şehir Hastanesi Önünde Ulaşımı Güvenli Hale Getiriyor • 15:01 Görgün, Şanlıurfa’da gençlerle savunma sanayii ve kalkınmayı konuştu • 16:07 Güçlü dolar ve yüksek tahvil faizleri altın üzerindeki baskıyı koruyor • 16:05 81 ilde Gıda Güvenliği-1 operasyonu: 61 milyon TL değerinde ürün ele geçirildi • 20:26 Mazıdağı Fosfat Spor, Adanaspor Maçında Taraftar Desteği Bekliyor • 20:05 Robotlar Halay Çekti, TEKNOFEST’te Teknoloji ve Sıra Gecesi Buluştu • 20:01 Yapıcıoğlu: Gazze’de Gözlerimizin Önünde Büyük Bir İnsanlık Trajedisi Yaşanıyor • 20:00 Karaköprü’de Üç Aracın Karıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı • 19:58 GAP Havalimanı Yolunda Kaza: TEKNOFEST Yoğunluğuyla Trafik Kilitlendi • 19:55 Şanlıurfa’da Bir Milyondan Fazla Çocuğa 2 Endokrinoloji Uzmanı • 14:32 Büyükşehir, Şehir Hastanesi Önünde Ulaşımı Güvenli Hale Getiriyor •
Gaphaberleri.com - Urfa Gündem ve Son Dakika Haberleri
GÜNDEM

İstanbul’da sahte plaka operasyonu

İstanbul’da piyasa değeri 5 milyon TL olan 215 adet sahte araç plakası ele geçirildi. Operasyon kapsamında yakalanan 3 şüpheli şahıs tutuklandı.

18-04-2025 15:35 117 Okunma
Advert

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğünce Gaziosmanpaşa ilçesinde, sadece ‘Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’ tarafından basılarak üretimine izin verilen araç plakalarının, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’na ait sahte mühür kullanmak suretiyle sahte ikiz plaka üretildiğine dair bilgiler elde edildi.

Olayın öğrenilmesi ile İstanbul İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, “resmi belgede ve mühürde sahtecilik” suçunu işleyen şahıslara yönelik yürütülmekte olan takipli KOM faaliyeti doğrultusundaki soruşturma kapsamında 2 ay süre zarfında yürütülen teknik ve fiziki takipler neticesinde 2 adreste 3 şüpheliye ait ikamet ve depo adreslerine 13 Nisan’da eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi.

Operasyon sonucu piyasa değeri 5 milyon TL olan; 215 adet sahte araç plakası (sahte / ikiz olarak piyasaya sürülen), 1 adet Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’na ait sahte mühür, 1 adet QR kod üretmeye yarayan yazıcı, 5 adet plaka yapımında kullanılan press makinası, 500 adet metal kalıp ve muhtelif malzemeler ele geçirildi.

Yakalanan 3 şüpheli şahıs Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadelerinin alınmasına müteakip sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Metris 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Hibya Haber Ajansı
Yükleniyor...
Yükleniyor...
Bağlantı panoya kopyalandı!