MEB’den Suriyeliler için eğitim seferberliği

MEB’den Suriyeli Mülteciler İçin Eğitim Seferberliği

897 kez okundu.
MEB’den Suriyeliler için eğitim seferberliği Advert

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Doğan Yüksel ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Memduh Rastgeldi, Eyyübiye Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Eyyübiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necati Taş eşliğinde merkezde bulunan atölyeleri gezen Yüksel ve Rastgeldi, kursiyerlerle sohbet edip talepleri dinledi.

“SURİYELİLER İÇİN YENİ YAPILANMA PLANLANIYOR”

Aynı zamanda Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Suriye Birimi Sorumlusu da olan Yüksel, Terzilik Atölyesi’ndeki Suriyeli kursiyerlere, 3 milyon 600 bin Suriyeliyi ilgilendiren yeni projelerden bahsetti. 2017 yılının başından itibaren yeni planlama yapıldığını söyleyen Yüksel, “devlet tarafından 3 milyon 600 bin Suriyeli için hem geçinebilecekleri hem vatandaşlık haklarından yararlanabilecekleri yeni yapılanma planlanıyor. Yetişkinler meslek liseleri, halk eğitim merkezleri, sağlık meslek liseleri öneriliyor. Hızlı ve paraya dönüştürülebilecek bir yapılanma planlanıyor. Biz sizlerin çalışmalarını geliştirerek uzmanlaşmanızı bekliyoruz. Ondan sonra zaten gerisi gelecek” diye konuştu.

“YENİ PLANLAMADA HALK EĞİTİM MERKEZLERİ BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”

Şu anda Suriye dosyasında halk eğitimler büyük önem arz ettiğini ifade eden Yüksel, halk eğitim merkezlerinin Suriye çalışmalarının devlet tarafından özellikle takip edildiğini belirtti. Suriyelilerin kurslara katılmasının önemine dikkati çeken Yüksel “Belli bir standarda ulaştıktan sonra buna bir planlama getirilecek. Burası bir sanayi şehri değil. Tarım şehri. Ama önümüzdeki on yıl içinde çok büyüyeceği, Türkiye’nin önde gelen beş büyük şehrinden biri olacağı kesin. Bu yetenekleri kazandıktan sonra iş imkanı da daha geniş olacak” dedi.  Öte yandan merkezde açılan kurslarla meslek sahibi olmak isteyen Suriyelilerin her zaman yanlarında olacaklarını söyleyen Eyyübiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necati Taş, ziyaretlerinden dolayı Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Doğan Yüksel ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Memduh Rastgeldi’ye teşekkür etti.

MEB’den Suriyeliler için eğitim seferberliği
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Guterres: Para, ihtiyacı olan ülkelerden olmayan ülkelere doğru yanlış yönde akıyor
Guterres: Para, ihtiyacı olan ülkelerden olmayan ülkelere doğru yanlış yönde akıyor
Enver Yıldırım'dan Paris 2024 kotası
Enver Yıldırım'dan Paris 2024 kotası