Urfa’da etüt merkezi adı altında cinayet!

Son zamanlarda Şanlıurfa’da bina altlarında faaliyet gösteren dershanelerin sayısında artış yaşandı.

863 kez okundu.
Urfa’da etüt merkezi adı altında cinayet! Advert

Devletin daha önce dershaneler kapatacağını söylemesiyle beraber bazı uyanıklar bir anda dershanelerin adını etüt merkezi şeklinde değiştirerek faaliyetlerine devam etti. Buraya kadar herhangi bir sorun gözükmese de asıl sorun dershane sahiplerinin paradan ve maliyetten kaçarak bina altlarına sığınması oldu.

HEM BİNA SAHİBİ HEM DERSHANE SAHİBİ HEM DE RUHSATI VEREN SUÇLUDUR!

Normal şartlar altında binalar yapılırken dershane hesaba katılmadan yapılır. Bundan dolayı yapılan binaların altındaki dershaneler öğrenciler için potansiyel birer risk taşıyor. Hem uyanık dershane sahipleri yeni almaktan kaçıyor hem de bina sahipleri kabaran iştahları yüzünden boş kalan bina altlarını kiralıyor. Hal böyle olunca öğrencilerin de hayatı tehlikeye giriyor.

“KONUT AMAÇLI YAPILMIŞ BİNAYA OKUL RUHSATI VERMEK CİNAYETE DAVETİYE ÇIKARMAKTIR”

İnşaat mühendisleri ise duruma tepki gösterdi. Bina altlarının dershane olmasına izin verilmemesi gerektiğini ifade eden inşaat mühendisleri, “Konut amaçlı yapılan binaları temel lise, dershane benzeri yapmak tehlikelidir. Konutlarda kesitler belirlenirken hareketli yük(insan, eşya, mobilya gibi hareketli yükler) her metrekareye 200 kilogram olarak hesaplanır. Okul ve benzeri yapılarda ise bu yük her metrekareye 500 kilogram olarak hesaplanır. Bina yapılış amacına göre mükemmel bile olsa(ki bu mümkün değil) konut amaçlı yapılmış binaya okul ruhsatı vermek cinayete davetiye çıkarmaktır” dedi.

Ruha Haber Ajansı

Urfa’da etüt merkezi adı altında cinayet!
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı, rakibini mağlup etti
Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı, rakibini mağlup etti
Bakan Fidan, Gazze Temas Grubu toplantısına katıldı
Bakan Fidan, Gazze Temas Grubu toplantısına katıldı