01 EKİM 2026, Perşembe
SON DAKİKA
21:01 BAŞKAN CANPOLAT’TAN CUMHURBAŞKANI’NIN KATILACAĞI ŞEHİR HASTANESİ AÇILIŞINA DAVET • 20:51 EŞBAŞKAN SERHAN PAYDAŞ, YOL VE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ • 20:45 ŞUTSO Başkan Adayı Ali Eyyüpoğlu TEKNOFEST’te • 15:38 Soma’da maden işletmesinde göçük meydana geldi • 15:22 Dervişoğlu: İktidardan kelle değil hesap vermesini istiyoruz • 16:33 Çelik: Vahap Başkan ve haksız yere tutuklanan tüm yol arkadaşlarımızla omuz omuzayız • 16:38 Çiftçi: Soma’daki maden göçüğünde 2 işçi kurtarıldı, 5 işçi için çalışmalar sürüyor • 17:38 AK PARTİ İL BAŞKANI GÜNBEGİ'DEN DAVET • 17:17 TEKNOFEST’te İkinci Gün Hareketliliği: GAP Havalimanı Doldu Taştı • 13:06 2025-2026 eğitim öğretim yılı istatistikleri açıklandı • 21:01 BAŞKAN CANPOLAT’TAN CUMHURBAŞKANI’NIN KATILACAĞI ŞEHİR HASTANESİ AÇILIŞINA DAVET • 20:51 EŞBAŞKAN SERHAN PAYDAŞ, YOL VE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ • 20:45 ŞUTSO Başkan Adayı Ali Eyyüpoğlu TEKNOFEST’te • 15:38 Soma’da maden işletmesinde göçük meydana geldi • 15:22 Dervişoğlu: İktidardan kelle değil hesap vermesini istiyoruz • 16:33 Çelik: Vahap Başkan ve haksız yere tutuklanan tüm yol arkadaşlarımızla omuz omuzayız • 16:38 Çiftçi: Soma’daki maden göçüğünde 2 işçi kurtarıldı, 5 işçi için çalışmalar sürüyor • 17:38 AK PARTİ İL BAŞKANI GÜNBEGİ'DEN DAVET • 17:17 TEKNOFEST’te İkinci Gün Hareketliliği: GAP Havalimanı Doldu Taştı • 13:06 2025-2026 eğitim öğretim yılı istatistikleri açıklandı •
Gaphaberleri.com - Urfa Gündem ve Son Dakika Haberleri
YAŞAM

Kanton Saraybosna Trafik Bakanlığı yetkilileri Konya’yı ziyaret etti

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ortağı olduğu “SAFELY” projesi kapsamında Kanton Saraybosna Trafik Bakanlığı yetkilileri Konya’yı ziyaret etti.

25-04-2025 16:37 148 Okunma

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ortağı olduğu SAFELY (Enhancing Road Safety for Vulnerable Road Users with Smart Analytics / Akıllı Analizlerle Savunmasız Yol Kullanıcıları için Yol Güvenliğini Artırılması) Projesi kapsamında proje ortaklarından Kanton Saraybosna Trafik Bakanlığı’ndan ve Parabol Firması’ndan yetkililer Konya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek ulaşım projeleri hakkında bilgi aldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Trafik Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu ile Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Hasan Görgülü de katıldı. 

Konya’nın ulaşım alanında örnek projelerinin olduğunu belirten Uslu, “İnşallah bu vesileyle hem kardeşliğimiz pekişecek hem de her alana bu çalışmalar yansımış olacak. Böylelikle şehirlerde müşterek ihtiyaçları sağlama yolunda hızlı adım atmış olacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Kanton Saraybosna Trafik Bakanlığı yetkilileri de Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ev sahipliği için teşekkür ederek, Büyükşehir’in ulaşım alanında yapılan çalışmaları kendileriyle paylaşmalarının ve birlikte projede yer almalarının büyük mutluluk olduğunu ifade etti.

İki gün süren toplantılara proje ortaklarından Berlin Teknik Üniversitesi de online olarak katılarak bilgi alışverişinde bulundu.

Kanton Saraybosna Trafik Bakanlığı ve Parabol Firması’ndan gelen heyet ayrıca düzenlenen saha gezisiyle Konya Büyükşehir Belediyesi’nin örnek ulaşım projelerini inceleme fırsatı buldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Kentsel Hareketlilik alanında Avrupa’nın en büyük inovasyon topluluğu olan EIT Urban Mobility’nin, Leading City (Lider Şehirler) üyeliği kapsamında; 2023 yılından beri EIT Urban Mobility üyesi.

SAFELY projesi, yalnızca yerel düzeyde değil, aynı zamanda Avrupa genelinde de trafik kazalarını ve ölümlerini azaltma amacı taşıyor. 

Hibya Haber Ajansı
Yükleniyor...
Yükleniyor...
Bağlantı panoya kopyalandı!