Beyazgül: Harran Üniversitesi’nin yeri tartışmaya açılmalıdır

Kültürel Mirası Koruma Derneği Başkanı Y. Mimar M. Uğur Beyazgül, Harran Üniversitesi’nin yalnız bilimsel olarak değil, fiziki konumu açısından da ele alınıp mutlaka tartışmaya açılması gerektiğini söyledi.

905 kez okundu.
Beyazgül: Harran Üniversitesi’nin yeri tartışmaya açılmalıdır Advert

Beyazgül, yaptığı açıklamada, Harran Üniversitesi’nin konumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Beyazgül, şunları kaydetti:”1. Üniversite öğrencileri psikolojik ve sosyolojik açıdan şehirden kopuk olarak öğrenim görmektedirler. Bu durum öğrencilerin mesleki ve sosyal gelişimini olumsuz etkilemektedir.. Bu uzaklık öğrencileri etkilediği gibi Urfa’nın da üniversitenin sosyal ve bilimsel avantajlarından fayda temin etmesini önlemektedir..

2.Üniversite Harran ovasının bağrına saplanmış bir hançer konumundadır, ovayı sürekli betonlaşma tehdidi altında tutmaktadır.. Belediyeler sürekli üniversiteye dönük yasal ve yasadışı yapılaşma baskısı altında bulunmaktadır.. Nasıl ki Ege üniversitesi Bornova gibi bir ilçeyi doğurmuşsa, şehirden 25 km uzaklıkta bulunan Harran Üniversitesi de gelecek te mutlaka öğrenci artışına yönelik olarak yeni bir kentsel merkez oluşturacaktır.. Bunun merkezi de Harran Ovası olacaktır..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ULAŞIMDA YILLIK 19 MİLYON MALİYET ORTAYA ÇIKIYOR

 3.Üniversiteye gelen yalnızca personel otobüsü 50,otomobil sayısı 20..akademik personel ve öğrenci aracı sayısı 750..hastaneye gelen araç sayısı 1000..Belediye otobüsleriyle taşınan öğrenci sayısı 18 000 dir..bu araçlar günlük ortalama 55 -60 km lik mesafe kat etmektedir.. Oluşan maliyet aylık (eski parayla)2 trilyon, yıllık 19 trilyon civarındadır..( Öğrencilerin zaman ve motivasyon kaybını saklı tutuyorum.)

 YAPILAŞMA ODAKLARINA KARŞI ÖNLEM ALMALIYIZ

 Sonuç olarak tarımın ve tarımsal ürünlerin en büyük stratejik ihtiyaç olduğu, küresel ısınmanın başladığı günümüzde, Harran toprağının parasal karşılığı yoktur..

Onu tehlikeye atacak her türlü yapılaşmaya ve yapılaşma odaklarına karşı önlem alınmalı, bilimsel kurullarda fayda analizi yapılmalıdır.. Acilen şehir merkezine yakın bir alanda alternatif üniversite kampüsü oluşturulmalıdır.. Uzun vadede mevcut üniversiteye yeni bir fonksiyon verilmelidir.. Mutlaka Urfa ve Harran üniversitesini fiziki ve sosyal manada kucaklaştırmalıyız.”

Beyazgül: Harran Üniversitesi’nin yeri tartışmaya açılmalıdır
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Guterres: Para, ihtiyacı olan ülkelerden olmayan ülkelere doğru yanlış yönde akıyor
Guterres: Para, ihtiyacı olan ülkelerden olmayan ülkelere doğru yanlış yönde akıyor
Enver Yıldırım'dan Paris 2024 kotası
Enver Yıldırım'dan Paris 2024 kotası