Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen uygulama kapsamında, diş hastaneleri ve ağız ve diş sağlığı merkezlerinde iftar sonrasında da muayene ve tedavi hizmetleri sunuluyor.
Özellikle gündüz saatlerinde oruç tutan vatandaşlar için büyük kolaylık sağlayan uygulama, hasta memnuniyetini artırdı.
İftar Sonrası Diş Tedavisi Kolaylığı
Başta Şanlıurfa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi olmak üzere, Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Eyyübiye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Siverek Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde iftar sonrası poliklinik hizmetleri, acil müdahaleler ve diş çekimi gibi işlemler devam edecek.
Hangi Hizmetler Sunuluyor?
Ramazan ayı boyunca iftar sonrasında sunulan hizmetler arasında:
Diş muayenesi ve teşhis hizmetleri
Diş çekimi ve dolgu işlemleri
Diş taşı temizliği ve diş eti hastalıklarının tedavisi
Protez ve kaplama işlemleri (belirli merkezlerde)
Acil diş tedavi hizmetleri
Akşam seanslarında nöbetçi hekimler görev yaparken; özellikle diş ağrısı, kırık diş, apse ve enfeksiyon gibi acil vakalara öncelik veriliyor.
İl Sağlık Müdürü Erhan Berk: “Hizmet Kalitesini Artırıyoruz”
Erhan Berk, Ramazan ayı boyunca vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak için özel bir planlama yaptıklarını belirterek şunları söyledi:
“Oruç tutan vatandaşlarımızın diş tedavilerini aksatmaması için iftar sonrası diş polikliniklerini açık tutarak hizmet vermeye devam ediyoruz. Amacımız, halkımızın sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanmasını sağlamak.”
Yoğunluk yaşanmaması adına gündüz saatlerindeki muayene ve tedaviler için MHRS üzerinden randevu alınmasının önemine dikkat çeken Berk, acil durumlarda ise hastanelerin kapılarının vatandaşlara açık olduğunu vurguladı.







