ŞANLIURFA, (RHA) – Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 2026 yılı enflasyon beklentisini yükseltmesinin ardından kamu görevlileri ve emeklilere verilen zam oranlarının da yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Coşkun, “Merkez Bankası beklentiyi güncelledi, sıra hükümetin zammı güncellemesindedir” dedi.
İbrahim Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, 8’inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri sırasında 14 Ağustos 2025 tarihinde açıklanan TCMB Enflasyon Raporu’nda 2026 yılı için yüzde 16 enflasyon beklentisinin esas alındığını belirtti. Kamu işvereninin de bu oran doğrultusunda memur ve emeklilere yüzde 11 artı yüzde 7 zam teklif ettiğini hatırlatan Coşkun, Memur-Sen olarak o dönemde hedeflerin gerçekçi olmadığını ifade ettiklerini söyledi.
Açıklanan son verilerin kendilerini doğruladığını savunan Coşkun, “Bugün geldiğimiz noktada 4 aylık enflasyon yüzde 14,64 olarak gerçekleşti. Bu tablo hedeflerin yine tutmayacağını açıkça göstermektedir” dedi.
TCMB’nin 14 Mayıs’ta yayımladığı Enflasyon Raporu’nda 2026 yılı ara hedefinin yüzde 24’e, beklentinin ise yüzde 26’ya yükseltildiğini belirten Coşkun, enflasyon hedefleri sürekli güncellenirken memur ve emeklilerin maaş kayıplarını telafi edecek bir düzenleme yapılmadığını kaydetti.
Coşkun açıklamasında, “Masada olmaz denileni sonradan enflasyon farkıyla vermek değil, memurun ve emeklinin hak ettiği zam oranını önceden vermek gerekir. Meclis kapanmadan seyyanen zam yapılmalı ve tutarsız hedeflerin faturası memura ödetilmemelidir” ifadelerini kullandı.

