10 EKİM 2026, Cumartesi
SON DAKİKA
10:51 Esen: Maltepe’deki bina çökmesi İstanbul’un deprem hazırlığını gündeme getirdi • 11:28 Özel: Fon krizi bir devlet krizidir • 12:19 Özdağ: Düşman ceza hukuku bu kadar baskıcı uygulanmamalı • 13:32 Türkiye’nin Çin’e borcu 28 milyar doları aştı • 12:45 İçişleri Bakanlığı: 33 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonlarında 47 şüpheli tutuklandı • 12:50 Şanlıurfa Jandarmasından Şehit Kasım Aksoy’un Ailesine Vefa Ziyareti • 12:48 Şanlıurfa’da Göbeklitepe Turnuvası Sona Erdi: Kazanan Dostluk Oldu! • 12:45 Şanlıurfa’da Göçmen Kaçakçılığına Yönelik Operasyon: 68 Şüpheli Hakkında İşlem • 09:32 Bakan Göktaş: 15 yaş altına sosyal medya yasağı yönetmeliği yayımlandı • 09:03 Bakan Uraloğlu: Hızlı tren ağı 14 ile çıktı • 10:51 Esen: Maltepe’deki bina çökmesi İstanbul’un deprem hazırlığını gündeme getirdi • 11:28 Özel: Fon krizi bir devlet krizidir • 12:19 Özdağ: Düşman ceza hukuku bu kadar baskıcı uygulanmamalı • 13:32 Türkiye’nin Çin’e borcu 28 milyar doları aştı • 12:45 İçişleri Bakanlığı: 33 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonlarında 47 şüpheli tutuklandı • 12:50 Şanlıurfa Jandarmasından Şehit Kasım Aksoy’un Ailesine Vefa Ziyareti • 12:48 Şanlıurfa’da Göbeklitepe Turnuvası Sona Erdi: Kazanan Dostluk Oldu! • 12:45 Şanlıurfa’da Göçmen Kaçakçılığına Yönelik Operasyon: 68 Şüpheli Hakkında İşlem • 09:32 Bakan Göktaş: 15 yaş altına sosyal medya yasağı yönetmeliği yayımlandı • 09:03 Bakan Uraloğlu: Hızlı tren ağı 14 ile çıktı •
Gaphaberleri.com - Urfa Gündem ve Son Dakika Haberleri
GÜNDEM

Gürlek: Soruşturma çok yönlü olarak sürdürülmektedir

Adalet Bakanlığının Katılımevim Tasarruf Finansman AŞ payına ilişkin soruşturması kapsamında 25 şüpheli hakkında adli işlem başlatılırken, 15 şüpheli gözaltına alındı. Adalet Bakanı Akın Gürlek, soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğünü bildirdi.

21-09-2026 09:35 249 Okunma
Advert

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Katılımevim Tasarruf Finansman AŞ (KTLEV) payına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 25 şüpheli hakkında adli işlemler başlatıldı. Şüphelilerden 15’i gözaltına alınırken, firari 10 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, soruşturmayla ilgili açıklamasında, “Sermaye piyasalarında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin yürütülen soruşturma, vatandaşlarımızın haklarının korunması, suçtan elde edilen kazancın ortaya çıkarılması ve sorumluların adalet önünde hesap vermesi amacıyla çok yönlü olarak sürdürülmektedir.” ifadelerini kullandı.

Soruşturmanın mali boyutunda Pusula Finans Holding, Pusula Yatırım Menkul Değerler, Tera Yatırım Menkul Değerler, Tera Portföy Yönetimi, Hedef Holding, Hedef Portföy Yönetimi, Bulls Yatırım Menkul Değerler, Bulls Portföy Yönetimi ve Ufuk Yatırım Yönetim ve Gayrimenkul ile bağlantılı yönetici ve yetkililerin para ve malvarlığı hareketlerinin dondurulduğu belirtildi.

Bu kapsamda Türkiye Bankalar Birliği, Türkiye Katılım Bankaları Birliği, Türkiye Noterler Birliği, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Denizcilik Genel Müdürlüğü, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve MASAK’a gerekli yazışmaların yapıldığı bildirildi.

Gürlek, “Hukuken sorumluluğu tespit edilen her kim olursa olsun, hesabı yargı önünde sorulacak; mağdur vatandaşlarımızın haklarının korunması ve suçtan elde edilen kazancın izinin sonuna kadar sürülmesi için bütün adli ve mali imkânlar kullanılacaktır.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Yükleniyor...
Yükleniyor...
Bağlantı panoya kopyalandı!