Afgan kadın futbolcular cinsel saldırıya maruz kalıyor

Afganistan’da kadın futbolcular, antrenörleri tarafından cinsel saldırıya maruz kalıyor. Afgan Kadın Ulusal Futbol Takımı’nın eski bir kaptanı olan Khalida Popal, Afgan Futbol Federasyonu'nun cinsel saldırılarda bulunan kişileri cezalandırmak yerine desteklediğini söyledi.

1527 kez okundu.
Afgan kadın futbolcular cinsel saldırıya maruz kalıyor Advert

Taliban yönetimi sonrası Afganistan’da kadın futbolcular, ülkenin kadınlara sunduğu “özgürlüklerin” bir sembolü olarak dünya çapında selamlandı. Ancak, Afganistan’ın spor yetkilileri, kadın futbolcuların cinsel saldırıya maruz kaldığını söyledi.

BBC’nin haberine göre, cinsel saldırı sadece futbolla sınırlı değil, diğer spor dallarında da kadınlar cinsel saldırıya maruz kalıyor. Olay, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’nin (FIFA) iddiaları araştırmasıyla ortaya çıktı.

Afgan Futbol Federasyonu (AFF), iddiaları reddetse de Afganistan Olimpiyat Komitesi Başkanı Hafızullah Rahimi, başkent Kabil’de gazetecilere yaptığı açıklamada, endişe verici durumun kendilerine ulaştığını belirterek, “Cinsel saldırı, sadece Futbol Federasyonu içinde değil, diğer spor federasyonlarında da var. Onunla savaşmalıyız” dedi.

İddiaların birçoğu, aynı zamanda program direktörü olarak görev yapan Afgan Kadın Ulusal Futbol Takımı’nın eski bir kaptanı olan Khalida Popal'dan geldi. Şu an Danimarka’da yaşayan Popal, antrenör ve federasyon yetkililerinin kadın futbolculara uyguladığı cinsel saldırı olaylarına tanıklık ettiğini söyledi. Popal, kadın futbolcuların sürekli cinsel saldırıdan şikayetçi olduklarını belirtti.

Popal, iki antrenör tarafından taciz edildiğine dair bilgilerin Afgan Futbol Federasyonu'na vermesine rağmen herhangi bir işlem yapılmadığını kaydetti. Popal, “Cinsel saldırıda bulunanları ihraç etmek ya da cezalandırmak yerine desteklediler” dedi.

 

mezopotamyaajansi.org

Afgan kadın futbolcular cinsel saldırıya maruz kalıyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsrail Başbakanı Netanyahu: Hükümet, Tekuma Planını onayladı
İsrail Başbakanı Netanyahu: Hükümet, Tekuma Planını onayladı
İsrail ordusu, Hizbullah’a yönelik saldırılarına devam ediyor
İsrail ordusu, Hizbullah’a yönelik saldırılarına devam ediyor