“Yaşanabilir Ankara”

TÜGİAD Ankara Şubesi hazırlamış olduğu ‘Dört Dörtlük Ankara’ projesinin tanıtımına devam ediyor. TÜGİAD Ankara Başkanı Zafer Yıldırım,Yaşanabilir Ankara projesini anlatıyor.

1726 kez okundu.
“Yaşanabilir Ankara” Advert

4 ana başlık altında Ankara’nın sorunlarını ve gündeme getirilmesi gereken konu başlıklarını belirlediklerini söyleyen Zafer Yıldırım, ‘Yaşanabilir Ankara’ projesinin detaylarını anlattı. Ankara’nın şehircilik ve planlama sorunları yüzünden caddelerinde yürünmesinin her geçen gün zorlaştığını kaydeden Zafer Yıldırım “Pek çok şehrimizde de benzer sorunlar bulunmakta.Son dönemde ülke çapında büyük gelişme gösteren inşaat sektörü Ankara’da da oldukça hacimli bir hale geldi ve ciddi işlere imza atıldı. Bununla birlikte inşaat sektörünün gelişimine paralel bir şekilde, şehrimizin de güzelleştiğini söylemek pek mümkün değil. Yaşanabilir Ankara Projesiyle, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olacak isme şehrimizin potansiyelini, şehrimizin sorununu çözmek için kullanmayı öneriyoruz” ifadelerini kullandı.

“Şehir planlamacıları eğitime tabi tutulmalı”

“Dünyanın gelişmiş ülkelerinde 150 yıllık bir peyzaj mimarisi birikimi var” ifadelerini kullanan Zafer Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “ Bizde de ciddi bir inşaat kapasitesi. Ankara Büyükşehir Belediyesi 40 civarında mimar, peyzaj mimarı, şehir bölge planlamacı ve çevre mühendisimizi dünyada şehircilik ve peyzaj mimarisi alanında çok iyi olan eğitim kurumlarından biriyle (California Universitesi, Ohio State Üniversitesi, Georgia Üniversitesi, Leeds Üniversitesi, Edinburgh Üniversitesi vb.) yapacağı anlaşma çerçevesinde ciddi bir eğitime tabi tutmalı.Bu alanda çalışacak personelin Mesleki Yeterlilik Kurumu ile yapılacak işbirliği ile belirlenecek mesleki yeterlilik standartlara sahip olacak şekilde istihdam edilmeli, ihaleyi alacak firmalara mesleki yeterlilik standardına sahip olan personeli istihdam etme şartı da aranmalı. Bu sayede, peyzaj alanında istihdam edilen personelin tanımlanmış bir meslek standardına kavuşması ve istihdam edilecek personelin nitelikli olması sağlanmalı.”

“Ankaralılara mutlu olacakları şehir hediye edilmeli”

Özel eğitimlerini tamamlayan uzmanların Ankara’da belediye bünyesinde çalışması gerektiğini vurgulayan Başkan Yıldırım “Belediye bünyesinde bu uzmanlarımızın hazırlayacakları bir eğitim programının sertifikası, belediyenin büyükşehir peyzaj hamlesi çerçevesindeki ihalelere katılmak için şart koşulmalı. İnşaat alanında şehrimizin potansiyeli, uzmanların şekillendirmesi ve koordinasyonunda Ankara’mızı güzelleştirmek ve Ankaralılara mutlu olacakları bir şehir hediye etmek için kullanılmalı” açıklamasında bulundu.

 

“Yaşanabilir Ankara”
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
AHEF’ten yapılan açıklamaya göre deprem bölgesindeki aile hekimleri iş bırakıyor
AHEF’ten yapılan açıklamaya göre deprem bölgesindeki aile hekimleri iş bırakıyor
EURUSD analizi
EURUSD analizi