Kız Kulesi, adaylar için Avrupa Yakasında

Üsküdar Üniversitesi, İstanbul Eğitim ve Kariyer Fuarında aday öğrencilerle buluştu. Fuarda, bu yıl farklı bir konseptle yer alan Üsküdar Üniversitesi, özel olarak hazırladığı Kız Kulesi temalı buluşma alanı ile binlerce öğrencinin ilgi odağı oldu. Fuarda, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, aday öğrencilerle bir araya geldi. Aday öğrencilere Üsküdar’ın bir diğer sürprizi de Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan oldu. Prof. Dr. Arıboğan, adaylara meslek seçimi ve kariyer planlamasına ilişkin önemli paylaşımlarda bulundu.

738 kez okundu.
Kız Kulesi, adaylar için Avrupa Yakasında Advert

Üsküdar Üniversitesi, İstanbul Eğitim ve Kariyer Fuarına özel olarak hazırlanmış Kız Kulesi maketi ile katıldı. Üniversitenin logosunda yer alan Kız Kulesini fuar alanında gören öğrenciler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

 

Kız Kulesi Anadolu’dan Avrupa’ya taşındı

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleşen fuarda, Üsküdar Üniversitesinin standı öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Bu yıl yeni bir stant çalışmasıyla adayların karşısına çıkan Üsküdar Üniversitesi, öğrencilerin ilgi odağı oldu.

Fuar alanının her noktasından görülen devasa Kız Kulesine gelen adaylar, bu anlarını ölümsüzleştirdi. Adaylarla, Kız Kulesi yanında buluşan üniversitenin uzman eğitim kadrosu ise onların sınav ve meslek seçimine dair merak ettiği tüm konularda bilgiler verdi.

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan: “Gelecek herkes için önemli değişimlere gebe”

Eğitim ve Kariyer Fuarı kapsamında Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan aday öğrencilere “Değişen dünyada yeni meslekler ve kariyer fırsatları” konulu konferans verdi.

 

21. yüzyılda insan uygarlığının yeni bir dönüşüme girdiğinin altını çizen Arıboğan, Endüstri 4.0 ile bazı mesleklerin yok olacağını; ancak yeni meslek kollarının doğacağını belirtti. Arıboğan, öğrencilere seçecekleri mesleklerin Endüstri 4.0’a uygun meslekler olması gerektiğini hatırlattı.

Psikiyatri, psikoloji, felsefe ve sosyoloji gibi alanların ileride çok önemli bir noktada olacağını vurgulayan Arıboğan, büyük salgın hastalık ve terör konularının da ön plana çıkacağını söyledi.

Prof. Dr. Arıboğan, eskiden çok çalışmanın önemli olduğunu; ancak günümüzde verimli çalışmanın çok daha önemli bir yere geldiğini kaydederek, şunları söyledi:

“Gelecek herkes için önemli değişimlere gebe. Yaşadığınız olumsuzluklara karşı moralinizi bozmayın. Hayattaki her düşüş, deneyim ve tecrübe açısından önemli.”

Kız Kulesi ile yoğun ilgi odağı olan Üsküdar Üniversitesi aday buluşma alanını, Üsküdar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Furkan Tarhan ile Genel Sekreter Selçuk Uysaler de ziyaret ederken, fuarın son günü adaylara bir sürpriz de Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan yaptı. İstanbul Eğitim ve Kariyer Fuarını ziyaret eden Tarhan, adayların sorularını cevapladı. Onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kız Kulesi adaylar için Avrupa Yakasında
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Öztrak, Princeton Üniversitesi'ne gitti
Öztrak, Princeton Üniversitesi'ne gitti
Bahçeşehir Koleji, Europe Cup'ı ikinci bitirdi
Bahçeşehir Koleji, Europe Cup'ı ikinci bitirdi