Vodafone 14. İstanbul Yarı Maratonu’nda Yollar Sporseverler İçin Açılacak

Dünyanın en iyi 10 yarı maratonundan biri olan Vodafone İstanbul Yarı Maratonu bu Pazar (7 Nisan) 14. kez start alacak. Tarihi Yarımada’da yollar araç trafiğine kapanırken, sporseverler için açılacak.

877 kez okundu.
Vodafone 14. İstanbul Yarı Maratonu’nda  Yollar Sporseverler İçin Açılacak Advert

5 Nisan 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda düzenlenecek Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’nda bu Pazar (7 Nisan) Tarihi Yarımada’da yollar sporseverler için açılacak. 14’üncüsü koşulacak yarı maraton için parkur güzergâhı ve bu güzergâha çıkan yollar 6.00-12.00 saatleri arasında trafiğe kapalı olacak.

21 km parkurunda koşucular Yenikapı’dan başlayarak sahilden Kumkapı, Sirkeci Arabalı Vapur İskelesi önündeki ışıklara kadar devam edecek ve ışıklardan geri dönecekler. Sahil yolundan geri dönecek koşucular Zeytinburnu Veliefendi Sapağı’na kadar gidecek, sapaktan 300 metre önce Ottomare Palace önünden geri dönecek ve başladıkları yer olan Yenikapı’da bitiş çizgisine ulaşacaklar.

10 km parkurunda ise koşucular yarı maratonla (21 km) aynı güzergâhı kullanacaklar. Sirkeci ışıklardan 200 metre önce yol üzerinde “U” dönüşü yapacak olan koşucular, Yenikapı’da yarışı tamamlayacaklar.

21 km’lik yarış parkurunda Sahil Yolu üzerinde Zeytinburnu-Sirkeci arası ve Avrasya Tüneli 6.00-12.00 saatleri arasında trafiğe kapalı olacak. Saat 9.00’da başlayacak yarı maraton için zaman sınırı 3 saat olacak. Koşucular, göğüs numaralarını göstererek İETT, metro, deniz otobüsleri ve şehir hatları vapurlarından ücretsiz olarak faydalanabilecekler.

Dünyanın en iyi 10 yarı maratonu arasında

2017 yılı itibariyle Altın Kategori'ye yükselerek dünya çapında en iyi 10 yarı maraton arasına giren Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, dünyanın en düz ve hızlı parkurlarından birine sahip. Tarihi Yarımada’nın eşsiz manzarası eşliğinde koşulacak Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, rakım farkı bulunmayan parkuru ile her koşucunun en iyi derecesini yapma imkânı sunuyor.

Vodafone 14. İstanbul Yarı Maratonu ile ilgili güncel bilgilere www.yarimaraton.istanbul adresinden ve Spor İstanbul sosyal medya hesaplarından ulaşılabilecek. #koşistanbul, #sağlıkiçinkoş, #runistanbul ve #run4health hashtag’leri ile paylaşımlar takip edilebilecek.

 

Vodafone 14. İstanbul Yarı Maratonu’nda Yollar Sporseverler İçin Açılacak
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Özel: Öğretmenlerin yanında, onlarla mücadele etmeyi sürdüreceğim
Özel: Öğretmenlerin yanında, onlarla mücadele etmeyi sürdüreceğim
12 branşta 55 sporcu olimpiyat kotası aldı
12 branşta 55 sporcu olimpiyat kotası aldı