Öğrenciler, Örgün Eğitimle Beraber Hafız Olabilirler

Şanlıurfa’nın seçkin okullarından biri olan Prof.Dr. Necmettin ERBAKAN İmam Hatip Ortaokulunda hem ortaokul okuyup hem de Hafız olma eğitimi verilmeye başlanacak.

946 kez okundu.
Öğrenciler, Örgün Eğitimle Beraber Hafız Olabilirler Advert

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığının önemli ortak projesi olarak ilimizde de bazı İmam Hatip okullarında uygulanmakta olan “Örgün Eğitim ile Birlikte Hafızlık Projesi” kayıtları devam etmekte olup kayıtlar 31 Mayısta sona erecektir .

4. Sınıfı bitiren öğrenci velilerimizden öğrencilerinin hafızlık eğitimini almasını isteyen velilerimiz Abide Kavşağında bulunan Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN İmam Hatip Ortaokuluna müracaat etmeleri gerekir. Bu proje ile çocuklarımız dönem kaybetmeden akranları ile beraber akademik derslerden de geri kalmadan ortaokul boyunca Hafız olma imkanına sahip olacaktır. Hafızlık eğitiminin 5. ve 6. Sınıflarda olmak üzere 2 yılda tamamlanması ve 7. Sınıfta da pekiştirilmesi hedeflenmektedir.

Öğrenciler 15 Haziranda yapılan seviye belirleme sınavında ilk 60 kişinin arasına girip ve 2 aylık okulda açılacak olan yaz eğitimı kur’an kursunda yapilacak olan mülakattan sonra dereceye giren 30 kişi 5.sınıfta okulun Hafızlık bölümüne kaydolarak hem akademik eğitimine devam edecek hem de Hafızlık eğitimini alacaktır. 5. sınıfta hafızlık temel eğitimi alınmakta olup 6.sınıfta ise yönetmelik gereğince öğrenciler kaydını bir sene dondurmaktadır. 6. Sınıfta kaydını dondurarak Hafızlık eğitime yoğunlaşan öğrencimiz 6.sınıfın sonunda akademik derslerden sınava girerek 7. sınıfa devam etmektedir. Bu süreçte öğrenciler için çesitli sosyal, kültürel, sportif etkinlikler hazırlanacaktır. Böylece ögrencimiz, yıl kaybına uğramadan okul hayatından uzaklaşmadan, eğitime ara vermeden, Hafızlık eğitimini alacaktır. Bu projenin en önemli kazancı budur. Öğrenci ailesinden, sınıf arkadaşından, sosyal yaşamdan kopmamaktadır. Bir taraftan hafızlık eğitimi alarak diğer yandan akademik eğitimlerini devam ettirmek isteyen öğrencilerimiz ve velilerimiz Prof.Dr.Necmettin ERBAKAN İmam Hatip Ortaokuluna başvuru yapabilirler.”

Öğrenciler Örgün Eğitimle Beraber Hafız Olabilirler
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Guterres: Son günlerde sözlerde ve eylemlerde tehlikeli bir tırmanışa tanık olduk
Guterres: Son günlerde sözlerde ve eylemlerde tehlikeli bir tırmanışa tanık olduk
Erdoğan: Tanzanya, ülkemizin Doğu Afrika’daki en önemli ortaklarından biridir
Erdoğan: Tanzanya, ülkemizin Doğu Afrika’daki en önemli ortaklarından biridir