Ekinci’den 15 Temmuz Mesajı

Ekinci: 15 Temmuz şehitlerine Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum

766 kez okundu.
Ekinci’den 15 Temmuz Mesajı Advert

Eyyübiye Belediyesi eski Başkanı Mehmet Ekinci, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ekinci,”Bugün  15Temmuz ‘un yıldönümü. Öncelikle 15 Temmuz Şehitleri ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli aileleri ve yakınlarının tekrar başsağlığı diler, Gazilerimize de sağlıklı bir hayat ve gelecek temenni ediyorum.”dedi.

Darbeci zihniyetin hiçbir zaman kirli emellerine ulaşamayacağını belirten Ekinci,“Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür” ifadesinden hareketle o güne ve geceye dair yaşadıklarımızı kendi penceremizden  hatırlatmalarda bulunma zarureti doğdu. Darbeci zihniyet hain emelleri için daha önce denedikleri planları çok daha ileri götürerek, 15Temmuz gecesi Devletimize karanlık bir gelecek planladılar ama Cumhurbaşkanımız Erdogan ‘ın çağrısı ile Necip Milletimiz  aydınlık bir sabaha çevirdi. Bizlerde o gece ama acaba demeden Sayın Cumhurbaşkanımız henüz çağrıda bulunmadan Twitter hesabımdan 15 Temmuz 2016 tarihinde saat 23:13’te “Bu Millet’e diz çöktürülmeyecektir. Reis’le sonuna kadar” ve ardından aynı gece saat 23:18’de “Asla başaramayacaksınız.  Asla…Reis’le ve kadrolarıyla sonuna kadar” paylaşımlarında bulunarak Ak Parti Başkanlığı’na gittik. Burada partinin önüne gelen halkımıza hitap ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile de meydanları asla terketmemelerini duyurduk.”diye konuştu.

“Bir taraftan Belediye Hizmet Araçlarımızı Tuğay’ın ve Jandarma Alay Komutanlığı’nın Nizamiyelerine konuşlandırdık. Diğer taraftan da Valilik önünde bekleyen halkımıza da gelip hitaplarda bulunduk.” diyen Ekinci, şöyle konuştu:”Tüm bu koşturmacayı bizleri yönlendiren Emniyet Müdürlüğü’müz yetkilileri sayesinde sağlıklı bir şekilde yürüttük.  Ak Parti İl Başkanlığı’nda Yerel Tv’lere MHP İl Başkanı Mahmut Güneş, Gençlik Kollarımız ve Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Nargülü ile beraber duyuruda bulunduk. Bir daha yaşanmamasını dilediğimiz o gecenin sabahında bekleyen vatandaşlarımıza kahvaltı kumanyalarını ve diğer ihtiyaçlarını ulaştırdık. Şüphesiz ki bu yaptıklarımız en kutsal varlıkları olan canlarını verenlerin yanında hiç bir şeydir. Diğer taraftan Şanlıurfa’da da yapılan darbe hazırlığı gerçekleşseydi bizler ve yakınlarımızda Can’larını verenlerden olacaktı. O gece ki duruşa bu açıdan da bakmakta yarar vardır.

‘HÂK VE HALK NEZDİNDE KIYMETİ HARBİYESİ YOKTUR’

O gece ortaya koyduğumuz duruş her sorumlu yöneticinin ortaya koyması gereken duruştur. Başka yöneticilerin duruş ve tavırlarını da şüphesiz kamuoyu yakinen bilmekte olup, sonradan algı oluşturmaları siyaseten işe yarasa da HÂK ve HALK nezdinde kıymeti harbiyesi yoktur. Bu tavırları Halkın karar alma süreçlerinin dışında tutulduğu daracık mekan ve makamlarda sonuç verebilir. Çünkü o karar vericilere taşeronluk yapan ara elemanlarda kendilerine benzeyen bu tarz kaçak güreşen şahsiyetleri çok iyi bilir ve isterler. Aynı kaynaktan beslenip, aynı değirmene su taşıyorlar. Kişilerin iyi ya da kötü olmaları genel kabul gören kurallara göre değil maalesef. Ve maalesef siyasetin değer üretmekten ziyade değer tükettiği mevcut ortamda hedeflerine de bu yollarla kolay ulaşmaktadırlar. Gayri ahlaki yollar ile gelinen makamlarda hizmet üretme derdiyle dertlenmek yerine, diyet ödemek çabası daha ağır basıyor hem de etik dışı bir şekilde.

‘RABBİM, BU SIKINTILARI YAŞATMASIN’

Kurumsal Hafıza’nın olmadığı her alanda her an bir haksızlık yaşanmakta,  yanlış kişiler mükafatlandırılmaktadır.  Keşke o geceye dönülse ve herkes o an neredeyse 15 Temmuz’u aynı şekilde yad etse. Ve şimdi bulundukları mevkiler ile o anki duruşlarını karşılaştırma imkanı olsa. Ama hafızaların sürekli sıfırlandığı bir ülkede yapabileceğimiz tek şey keşke demek.  Geriye dönüp baktığımda iyi ki bu şekilde davranmışım diyorum. Rabbim’in bu tarz sıkıntıları bir daha yaşatmamasını dileyerek 15 Temmuz Milli İrade Bayramı’nı tebrik ediyor, bu vesileyle şehit olanlara Allah’tan rahmet, Gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti; kendi sınırları içinde yaşayan HERKESİ’in kutsalıdır. Onu korumak, kollamak ve geleceğe daha güçlü bir şekilde hazırlanmasını sağlamak hem milli hemde dini görevimizdir. Dolayısıyla illegal yapılanmalara karşı herkesin duyarlı olması ve ortak tavır alması zorunluluktur. 15Temmuz ‘da Necip Milletimiz bunun sınavını başarıyla vermiştir. Vesselam.”

Ekinci: 15 Temmuz şehitlerine Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Öztrak, Princeton Üniversitesi'ne gitti
Öztrak, Princeton Üniversitesi'ne gitti
Bahçeşehir Koleji, Europe Cup'ı ikinci bitirdi
Bahçeşehir Koleji, Europe Cup'ı ikinci bitirdi