Bixat 2019 Harran Üniversitesi’nde Başladı

İlki 2018 yılında Bursa Teknik Üniversitesinde düzenlenen ‘Bilimsel Araştırmalarda X-Işınları Analiz Teknikleri’ etkinliğinin ikincisi, Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesinde düzenleniyor.

798 kez okundu.
Bixat 2019 Harran Üniversitesi’nde Başladı Advert

Beş gün sürecek olan eğitim programının açılışı Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleşti. Programın açış konuşmasını yapan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Bektaş; “Temel bilimlerin okutulmadığı üniversitelerde bilimin ilerlemesinden bahsetmek zordur. Fizik bilimi de birçok bilimsel yasanın temelini oluşturmaktadır. Bu noktada Bixat eğitiminin üniversitemizde gerçekleştirilmesi oldukça önemlidir. Bu vesileyle üniversitemize gelen değerli eğitmen hocalarımıza, farklı üniversitelerden gelen genç araştırmacılara üniversitemize hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuştu.
Bixat 2019 Düzenleme Kurulu Başkanı Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şerife Yalçın’ın konuşmasıyla devam eden programda Yalçın, GAP Kalkınma İdaresi’ne ve Karacadağ Kalkınma Ajansı’na katkılarından dolayı teşekkür etti. Doç. Dr. Yalçın; “Fizik ve ilişkili disiplinlerin ihtiyaç duyduğu tüm konularda eğitim serileri düzenleyerek, alanında yetişmiş akademisyenler ve uzmanları genç araştırmacılarla bir araya getirerek bir farkındalık oluşturmak, bilimsel bilgiyi artırmak ve kaynakların doğru kullanılmasını sağlamak yoluyla bilimsel araştırmalara ivme kazandırmak amacıyla bu eğitim programlarını düzenliyoruz. Tüm katılımcılarımızın en iyi şekilde programımızdan yararlanmalarını diliyorum” dedi.
İlk oturumu Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Çevik tarafından gerçekleştirilen, yaklaşık 30 oturumun yer alacağı eğitim programı, 27 Eylül’e kadar devam edecek

Bixat 2019 Harran Üniversitesi’nde Başladı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
A Doğal Gaz ve Elektrik A.Ş, ihalede 1. oldu
A Doğal Gaz ve Elektrik A.Ş, ihalede 1. oldu
Şenliklerde hentbol ve masa tenisinde kazananlar kupa ve madalyalarını aldı
Şenliklerde hentbol ve masa tenisinde kazananlar kupa ve madalyalarını aldı