Delebe: 40 bin kişi bu yasadan yararlanacak-(VİDEOLU)

Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin ilk paketi Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeyi değerlendiren Şanlıurfa Eski Baro Başkanı ve Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Delebe, 40 bin kişinin yaralanacağı belirterek,”Düşünce özgürlüğü, sosyal medya, hukukçulara getirilen yeni sınav sistemi gibi konuları kapsıyor. Olumlu buluyorum yeni düzenlemeyi.”dedi.

1246 kez okundu.
Delebe: 40 bin kişi bu yasadan yararlanacak-(VİDEOLU) Advert

Şanlıurfa Eski Baro Başkanı ve Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Delebe, Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin ilk paketini Ruha Haber Ajansı’na değerlendirdi.

Delebe,'1.Yargı paketi ile özellikle yargı yükünün hafifleyeceğini belirterek şöyle dedi:''24 Ekim'de resmi gazetede yayımlanan ve yürürlüğe giren birinci yargı paketinin özellikle yargıdaki dosya yükünü azaltacağını söyledi.Delebe,1.Yargı paketiyle özellikle ifade özgürlüğü,sosyla medya,hukukçulara getirilen yeni sınav sistemi gibi konuları kapsıyor.Yeni yargı paketini düşünce özgürlüğü kapsamında çok önemli buluyorum.Resmi gazetede yayımlanan 1.Yargı paketinde en az 40 Bin kişi yararlanacak ve tahliyeler başlayacak.

15 GÜNLÜK BAŞVURU SÜRESİ ÇOK ÖNEMLİ

Delebe,''1.Yargı paketinin 24 Ekim'de resmi gazetede yayımlanmasıyla birlikte bu yasadan yararlanmak isteyen kişilerin 15 günlük süre zarfında ya yargılandığı mahkemelere dilekçeyle başvurması yada Avukatları aracılığıyla gerekli başvuruyu mutlaka yapması gerekir.Aksi takdirde bu süreyi kaçırmış our ve yararlanamaz.Bu 15 günlük süre çok önemli bir süredir.Bu süreyi dikkatle takip etmeleri gerekir.İkinci yargı paketiyle birlikte bu kapsamın çok genişleyeceğini belirten Delebe şunları kaydetti:''Birinci yargı paketinde en az 40 Bin kişi yararlanırken,İkinci yargı paketinde ise yaklaşık 280 Bin ile 300 Bin kişinin yararlanacağını ve tahliye olacağını ifade etti.Delebe,İkinci yargı paketinin 2 hafta süre zarfında meclise getirilebileciğini söyledi.''

HABERİN VİDEOSU:

 

Delebe: 40 bin kişi bu yasadan yararlanacak-(VİDEOLU)
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Özel: Seçmenin mesajını alırsan doğruyu yaparsın, almazsan tükenme sürecin başlar
Özel: Seçmenin mesajını alırsan doğruyu yaparsın, almazsan tükenme sürecin başlar
NATO-Ukrayna Konseyi toplandı
NATO-Ukrayna Konseyi toplandı