İpek: Elektrik zamları devam edecek

Diyarbakır’da düzenlenen “Enerji Sempozyumu”nun özel oturumunda konuşan EMO Yönetim Kurulu Başkanı Gazi İpek, Türkiye'de elektrik zamlarının süreceğini belirtti.

729 kez okundu.
İpek: Elektrik zamları devam edecek Advert

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından 2 yılda bir yapılan Enerji Sempozyumu'nun 12’ncisi  Diyarbakır’da “Enerji, ekoloji ve toplumsal barış” başlığı altında özel oturum, teknik oturum ve panellerle sürüyor. Dünyada ve Türkiye’de Enerji Görünümü özel oturumunda, Profesör Dr. Arif Nacaroğlu, Londra Enerji Kulübü Başkanı Mehmet Öğütçü ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu Başkanı Gazi İpek konuşmacı olarak yer aldı.

‘ENERJİ YAKITLARININ ROLÜ DEĞİŞTİ’

Dünyada yeni bir düzen kurgulamasının henüz sonuçlanmadığını söyleyen Mehmet Öğütçü, kaotik ortamın belirsizliklerinin sürdüğünü ifade etti. Öğütçü, yakın zamanda petrol-doğal gaz savaşları yerine kobalt ve toryum savaşları yaşanma ihtimalinin olduğunu ve kobal ve toryum madenlerinin olduğu ülkelerin paylaşıma açılacağını savundu. Dinamik ekonomilerin küreselleşmenin nimetlerinden faydalanmaya başladığını belirten Öğütçü, yakıtların rolünün değiştiğini kaydetti. Dünyada enerji bolluğunun olduğunu ancak 1 milyar insanın bu enerjiden yararlanamadığını söyleyen Öğütçü, buna dair bir çözüm yolunun da aranmadığını belirtti.

‘ELEKTRİK ZAMLARI DEVAM EDECEK’

Ardından konuşan EMO Yönetim Kurulu Başkanı Gazi İpek, Türkiye’de elektrik zamlarının devam edeceğini söyledi. Türkiye’nin termik santrallere ihtiyacının olmadığını dile getiren İpek, ülkede enerjide ek tüketimin olmadığını aktardı. Kalkınma ve büyüme modelleri ve Uluslararası sermayenin kalkınma ve büyüme modelleri üzerindeki etkisini anlatan İpek, uluslararası teknolojik gelişmelerin Türkiye’nin politikalarını belirlediğini söyledi. İpek son olarak Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığının artarak devam ettiğini belirtti.

 

Kaynak:MA

İpek: Elektrik zamları devam edecek
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Guterres: Son günlerde sözlerde ve eylemlerde tehlikeli bir tırmanışa tanık olduk
Guterres: Son günlerde sözlerde ve eylemlerde tehlikeli bir tırmanışa tanık olduk
Erdoğan: Tanzanya, ülkemizin Doğu Afrika’daki en önemli ortaklarından biridir
Erdoğan: Tanzanya, ülkemizin Doğu Afrika’daki en önemli ortaklarından biridir