Eleştirince Şantaj Övünce Yandaş...

Birileri istiyor ki;gazeteler,internet medyası,sosyal medya,görsel medya ne olursa olsun hiç eleştirmesin,eleştirye tahammülü olmayanlar...

960 kez okundu.
Eleştirince Şantaj Övünce Yandaş... Advert

Birileri gazetecilerden hep övgü bekliyor...Gazeteler gazeteciler hep bizi övsün,bizi eleştirmesin.Bizi eleştirenler bizi sevmeyenler bizim başarımızı çekemeyenler gibi laflar hep konuşulur...Yahu ey bizi eleştiren kafasını kuma gömen zatlar,Ey algıcılar...! Siz istiyorsunuz diye, gazeteciler sizi hep övecek mi? Yok öyle yağma... Sizi eleştirdik diye siz bizi Şantajcı ilan etiniz diye, gerçekten biz sizi eleştirdik diye Şantajcı mı oluyoruz.Aklınızı sevsinler sizi algıcılar.Hele bu taktığınız At gözlüklerinizi bir çıkarın da biraz kendinizi eleştirin,eleştirin ki doğruyu göresiniz.Biraz özeleştiri yapın.Ona buna iftira atmayın.Yazıktır günahtır hem dünyanızı hemde ahiretinizi bitiriyorsunuz.Birazda yeni yılın hesabını yapın,kendi muhasebenizi iyi yapınki daha fazla gazeteclerin vebalini almayın. O zaman bakın hem gazeteci hemde siz kazanacaksınız.Dolaysıyla bu memleket de kazanacak.

 
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, geniş kitlelere erişim kapasitesi, geleneksel gazeteciliğin geçmiş yıllarda sahip olduğu nüfuz ve dizayn yeteneği ve görevini de dijitale taşıdı.Geleneksel gazeteciliğin yeri İnternet medyası ve sosyal medya aldı. Bugün gazetecilere yapılan itibar suikastinin birçoğu İnternet gazetecileri yani dijital medyaya yapılıyor.Bu itibar suikastini yapanlar ise sosyal medyada örgütlenen bazı gruplar yada nasırına basılmış gruhlar tarafından yapılan algılarla oluşturuluyor.

Özetle sosyal medya aktörleri haber sitelerinin ‘itibarını’hiçbir zaman düşürmüyor. Bilakis vatandaşlar bu tür algılara da prim vermiyor.Kendilerini bir güç olarak sosyal medyada gören ve algı oluşturanlarada bu millet eskisi gibi inanmıyor.
 
''Çamur At İzi Kalsın''
Bugün birbirimize karşı yapıcı eleştiriler yöneltmediğimiz ve mevcut muhalefetiyle,iktidarıyla ve STK'ların yaptığı yanlışları olduğu gibi kabul ettiğimiz takdirde, doğru bir hizmet zemini oluşması ve sağlam bir yapısal işleyiş olacak mı? tabiki mümkün değildir.Onun için kim hesabına nasıl geliyorsa öyle algı oluşturuyor.Sonrada gazeteciler şantaj yapıyor diyorsunuz.Bırakın bu tür algıları...Eğer gerçekten bir şantaj varsa mahkemelere gitmediniz? Yada gitmişseniz.Sonucu neden kamuoyuna açıklamadınız? Demek ki Şantaj filan hep hikaye...Hesabımıza nasıl geliyorsa öyle diyorsunuz.''Çamur at izi kalsın'' mantığını bırakmadığımız müddetçe bir arpa boyu ilerleyemeyiz..
 
Gazeteciler Hak Edilen Değeri Görmüyorlar
Gazeteci denilince şunu anlıyoruz; hakkı ve hukuku savunan, kamuoyu ve vatandaşlar arasında köprü vazifesi gören kişi… Bu anlamda maalesef dünyanın birçok yerinde özellikle israil ve Filistin’de birçok gazeteci haksız yere öldürülüyor. Gazeteciliğin bu gibi riskli tarafları olmasına rağmen gazeteciler,istenilen değeri görmüyorlar. İnşallah önümüzdeki süreçte devletin ve özellikle Basın İlan Kurumunun gazetecilere sahip çıkmasını bekliyoruz. Özellikle bu anlamda maddi konuda gerekli desteğin bir an önce sağlanması gerekir.Gazetecilerin ekonomik durumu iyi olunca daha gür seda ile daha güzel şeyler yazacaklarına inanıyorum. Temennimiz o ki bir sonraki gazeteciler gününde inşallah bu sorunlar düzeltilir. Herkesin özellikle gazetecilere sahip çıkması gerekir. Çünkü ekonomik şartlar zordur. Bu anlamda özellikle yazılı, görsel ve internet medyasının eksiklerinin belirlenip, düzeltilmesi gerekir. Yetkililerin bu konularla ilgili bir an önce adım atmasını temenni ediyoruz.

Eleştirince Şantaj Övünce Yandaş...
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Özel: Seçmenin mesajını alırsan doğruyu yaparsın, almazsan tükenme sürecin başlar
Özel: Seçmenin mesajını alırsan doğruyu yaparsın, almazsan tükenme sürecin başlar
NATO-Ukrayna Konseyi toplandı
NATO-Ukrayna Konseyi toplandı