Müslümanlar Olarak 'Ne Mutlu Müslümanım Diyene' Demeliyiz

​Sabah namazı buluşmaları kapsamında, parti üyeleriyle bir araya gelen HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, Müslümanların kardeşlik hukukuna sahip çıkmaları ve Müslüman halkların birbirine merhamet etmeleri gerektiğini ifade etti.

885 kez okundu.
Müslümanlar Olarak 'Ne Mutlu Müslümanım Diyene' Demeliyiz Advert

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Gençlik Kolları, üye ve gönüllüleriyle sabah namazında bir araya geldi.

Her hafta cumartesi günleri, Balıklıgöl Dergâh Cami'sinde buluşarak sabah namazı sonrası bir araya gelen HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanlığı bünyesinde oluşan üyeler, bu hafta yine Balıklıgöl Dergâh camisinde bir araya geldi.
 
Sabah namazını hep birlikte eda eden üyelere, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat da eşlik etti.

Sabah namazının kılınmasının ardından bir konuşma yapan Erat, "İslam ülkelerini birbirine düşman eden en önemli fitne tohumları, kavmiyetçilik ve mezhepçiliktir. Bu virüsü, İslam âleminin içerisine yaydılar. Maalesef bu virüs, Müslümanlara bulaştı." dedi.

"Yüce Rabbimiz bütün iman edenleri kardeş ilan etmiştir"

İslam kardeşliğinin bütün kardeşliklerden daha üstün olduğunu ifade eden Erat, "Yüce Rabbimiz, "Mü'minler ancak kardeştirler. Öyleyse iki kardeşinizin arasını düzeltin ve Allah'tan sakının. Umulur ki merhamet olunursunuz." (Hucurat 10) buyurmaktadır. Bütün inananların kardeş olduklarını ilan etmiştir. İslam kardeşliği bütün kardeşliklerden daha üstündür. Karındaşlıktan daha üstündür. Fakat şu an İslam dünyasına baktığımızda, realite gerçekten bu ayetin gereği gibi hareket ediyor muyuz? Gerçekten bizler birbirimizi kardeş olarak görüyor ve seviyor muyuz? Birbirimizle ne kadar ilgileniyoruz? Aramızda İslam kardeşliğinin hukuku geçerli midir?" dedi.


 
"Emperyalist güçler, İslam ülkelerinin arasına fitne tohumları ekiyor"

İslam ülkelerini birbirine düşman haline getiren en önemli faktörün, ırkçılık ve mezhepçilik olduğuna dikkat çeken Erat, "Emperyalist güçler, 1916 yılında Osmanlı Devleti'ni 64 ülkeye böldüler. Bu 64 ülkenin arasına sınırlar çekip, mayınlar döşediler. O mayınların başına da askerler nöbet tutmaya başladı. Oysa bizler kardeşiz. Aramızda hiçbir engelin olmaması gerekiyor. Türkiye, Suriye, Irak, İran ve diğer İslam ülkeleri hepsi kardeş ülkelerdir. Maalesef bizi birbirimizden kopardılar, bizleri küçücük parçalara ayırdılar. Daha sonra o parçaların içerisine fitne tohumları ektiler. İslam ülkelerini birbirine düşman eden en önemli fitne tohumları, kavmiyetçilik ve mezhepçiliktir. Bu virüsü İslam âleminin içerisine yaydılar. Maalesef bu virüs, Müslümanlara bulaştı." şeklinde konuştu.

"Kavmiyetçilik ve mezhepçilik üzerinden bizleri vuruyorlar"

Müslüman halkların ortak paydalarının İslam olduğunu belirten Erat, "Emperyalist güçler, bizi kardeşliğimizden vuruyorlar. Kavmiyetçilik ve mezhepçilik üzerinden bizleri vuruyorlar. Maalesef Müslümanlar, mezhepçilik ve kavmiyetçilik yapmaya başladılar. Bir Araba, "Sen Türk olacaksın" derseniz, kabul etmez, bir Kürde "Sen Türk olacaksın" derseniz, oda kabul etmez, bir Türk'e "Sen Arap olacaksın" derseniz, oda kabul etmez. Ama bir Kürde de bir Araba da bir Türk'e de "Sen Müslümansın" derseniz, "Elhamdülillah, öyleyim" der. Bizim ortak paydamız, İslam'dır. Bu halkları ancak İslam kardeşliği bir araya getirebilir.  Maalesef biz, bu bilinci kaybettik. Bu suçu sadece emperyalist güçlere isnat edemeyiz. Burada bizim de suçumuz var. Bizler, ne zaman ki kardeşliğimize sahip çıkarsak, gerçek anlamda Rabbimizin emrettiği gibi kardeş olursak, birbirimizin hakkını gasp etmezsek, Allah'ın izniyle o zaman bütün sorunlarımızı çözüme kavuşturabiliriz. Birbirimize merhamet etmeliyiz. Bu sorunların temel sebeplerinden bir tanesi de kimilerinin "Ne mutlu Türküm", kimilerinin de "Ne mutlu Kürdüm" demeleridir. Bizler Müslümanlar olarak, "Ne mutlu Müslümanım" diyene demeliyiz" ifadelerini kullandı

Müslümanlar Olarak 'Ne Mutlu Müslümanım Diyene' Demeliyiz
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Guterres: Son günlerde sözlerde ve eylemlerde tehlikeli bir tırmanışa tanık olduk
Guterres: Son günlerde sözlerde ve eylemlerde tehlikeli bir tırmanışa tanık olduk
Erdoğan: Tanzanya, ülkemizin Doğu Afrika’daki en önemli ortaklarından biridir
Erdoğan: Tanzanya, ülkemizin Doğu Afrika’daki en önemli ortaklarından biridir