Deprem Sonrası Neler Oldu?

Elazığ Sivrice merkezli meydana gelen 6,6 şiddetindeki deprem, Şanlıurfa başta olmak üzere tüm çevre illerde hissedildi. Şanlıurfa’da 19 eve hasar veren deprem, Elazığ ve Malatya’da 22 can aldı.

846 kez okundu.
Deprem Sonrası Neler Oldu? Advert

Kandilli Rasathanesine göre, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 6,75 km altında meydana gelen sarsıntı Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Tunceli, Samsun, Tokat, Çorum, Sivas, Niğde, Kayseri Kırşehir, Trabzon, Ordu ve Giresun'da da hissedildi.

Depremin ardından Şanlıurfa’da panik anları yaşanırken, Şanlıurfa’dan takviye ekipler arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Elazığ’a gönderildi. Şanlıurfa Valiliği, kriz masası oluşturarak, Şanlıurfa’da hasar gören bölgelere olası bir yardım için hazır bulundu.

EKİPLER ELAZIĞ’A GÖNDERİLDİ

Meydana gelen depremin ardından Şanlıurfa’dan AFAD ve itfaiye ekipleri arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Elazığ’a gönderildi. Şanlıurfa valiliği, yaptığı açıklamada, ekiplerin Elazığ’a gönderildiğini belirterek, Şanlıurfa’da herhangi bir can ve mal kaybı olmadığını kaydetti. Valilikten yapılan açıklamada, “İlimiz mülki idare sınırlarında yapılan arama ve tarama çalışmalarında, hali hazırda (19) hafif hasar bilgisi alınmış olup, hasarlar küçük çatlaklar şeklindedir. Yaşanan depremin hemen ardından Şanlıurfa Valiliği Afet ve Acil durum yönetimi merkezi (AADYM) aktif hale geçirilmiştir. Ayrıca Şanlıurfa İl AFAD Müdürlüğünden; (2) arama kurtarma aracı, (9) arama kurtarma personeli ile (50) adet 112 metre karelik çadır; Şanlıurfa Büyük Şehir Belediye Başkalığı İtfaiye Daire Başkanlığından; (1) arama kurtarma aracı, (1) öncü araç, (8) arama kurtarma personeli; İl Sağlık Müdürlüğünden; (2) 112 ekibi, (3) UMKE Timi (1) lojistik ekip ve Aksa Doğalgazdan da; (1) teknik araç ve (2) teknik personel Elazığ’a sevk edilmiştir” denildi.

22 ÖLÜ, 1030 YARALI

Sivrice merkezli meydana gelen depremde, 22 kişi hayatını kaybederken 1030 vatandaş yaralandı. Deprem sonrasında bölgede, büyüklükleri 2,4 ile 5,4 arasında değişen 100'den fazla artçı deprem kaydedildi. Depremin en ağır hasar verdiği illerden biri olan Malatya’da da ölü sayısı artarken, diğer çevre illerde de sarsıntı büyük paniğe yol açtı. Şanlıurfa’da meydana gelen depremde de vatandaşlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar dışarıda vakit geçirirken, artçı depremlerin durmasının ardından vatandaşlar sakinleşti. Öte yandan Şanlıurfa’da deprem anı bazı vatandaşlarca kayıt alına alındı. Şanlıurfa’da Acil yardım ve AFAD ekipleri de gece boyunca olası bir tehlike karşısında hazırda bekledi. Şanlıurfa’da meydana gelen deprem anları, amatör kameralarının yanı sıra güvenlik kameraları tarafından da kaydedildi. Görüntülerde, vatandaşların panik ve kaçış anları görülüyor.

Deprem Sonrası Neler Oldu?
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Özel: Öğretmenlerin yanında, onlarla mücadele etmeyi sürdüreceğim
Özel: Öğretmenlerin yanında, onlarla mücadele etmeyi sürdüreceğim
12 branşta 55 sporcu olimpiyat kotası aldı
12 branşta 55 sporcu olimpiyat kotası aldı