ŞUTB haberimiz üzerine nihayet açıklama yaptı!

Dün Ruha Haber Ajansı’nın dile getirdiği hibe verilecek 21 il içinde Şanlıurfa’nın olmaması durumuna nihayet Şanlıurfa Ticaret Borsası’ndan açıklama geldi.

683 kez okundu.
ŞUTB haberimiz üzerine nihayet açıklama yaptı! Advert

 

Tarım ve Orman Bakanlığı, ekilebilir tüm arazileri üretime kazandırmak için 'Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi' Programını başlattıklarını açıkladı. Program kapsamında ise 21 il açıklanırken, açıklanan 21 arasında tarım şehri Şanlıurfa yok sayıldı.

GAP'ı merkezi, tarım kenti Urfa'nın bu destekten yararlanamayacak olması sosyal medyada eleştiri konusu oldu. Ancak Şanlıurfa vatandaşlar ise Şanlıurfa Ticaret Borsası’nın suskunluğuna anlam verememişti.

Ruha Haber Ajansı’da ŞUTB’un suskunluğu “Şanlıurfa listede yok, siz neden suskunsunuz?” isimli haberiyle gündeme getirmişti. Ruha Haber Ajansı’nın haberinden sonra Şanlıurfa Ticaret Borsası bugün zaruri bir açıklama yaptı.

İşte Şanlıurfa Ticaret Borsası’nın açıklaması:

“Covid–19 salgınının etkilerini azaltmak ve önümüzdeki dönemlerde gıda arzı konusunda sıkıntı yaşamamak için Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından böylesine önemli bir projenin hayata geçirilmesi ülkemiz adına tabii ki çok önemli bir gelişmedir. Ama GAP’ın başkenti ve ülkemizin tahıl ambarı konumunda olan Şanlıurfa’mızın bu listede yer almaması bizlerde şok etkisi yaratmış ve derin bir üzüntüye sebep olmuştur.”

 

 

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Belçika Dışişleri Bakanı Lahbib, İran'ın Belçika Büyükelçisi Robatjazi'yi çağırdı
Belçika Dışişleri Bakanı Lahbib, İran'ın Belçika Büyükelçisi Robatjazi'yi çağırdı
Babacan, Bolu Belediye Başkan adayı Nadir Gürkan Yetkin’in babasının cenazesine katıldı
Babacan, Bolu Belediye Başkan adayı Nadir Gürkan Yetkin’in babasının cenazesine katıldı