Koronavirüs milli sporcuyu da etkiledi

Şanlıurfalı Milli Sporcu Beritan Uzun, “Maalesef ülkemizde baş gösteren Covid-19 salgını nedeniyle bütün spor kompleksleri kapandığı için biz de evde olduğu kadar spor yapmaya çalışıyoruz” dedi.

1028 kez okundu.
Koronavirüs milli sporcuyu da etkiledi Advert

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan, tüm dünyayı tehdit eden ve pandemi haline gelen covid-19 salgınının etkileri Türkiye’de de hissedildi. Türkiye’ de de can alan koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok yer kapandı. Virüs tedbir ve önlemleri kapsamında kapanan yerlerinde başında ise spor salonları geldi. Spor salonlarının kapanmasıyla birlikte en çok etkilenen kesim ise sporcular oldu.

FORMUNU KORUMAK ADINA ÇALIŞMALARINI EVDE SÜRDÜRÜYOR

Şanlıurfa'da aldığı başarılar ve dereceler ile bilek güreşi sporunun duyulmasında büyük pay sahibi olan ve sağ-sol kolda dünya üçüncüsü olan Milli Sporcu Beritan Uzun, spor salonun kapanmasıyla birlikte evde çalışmalarını sürdürüyor.

Ağır kilolarla çalışmak zorunda kaldığı için tam verim sağlayamadığını belirten Beritan Uzun, salgın bitene kadar formunu koruma adına evde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Öte yandan genç sporcu Beritan Uzun aynı zamanda Harran Üniversitesi'nde BESYO’da üçüncü sınıf öğrencisi olarak da eğitim hayatına devam ediyor.

DÜNYA DERECİSİ DE VAR

Beritan Uzun, defalarca başta Türkiye ve uluslararası arenada birçok kez derece yaptı. Türkiye’de birincilik, iki defa ikincilik, üçüncülük kazanan Beritan Uzun’un başarıları bununla da sınırlı değil. Beritan aynı zamanda dünya şampiyonasında hem sağ hem de sol kolda da üçüncü olarak Türk bayrağını dalgalandırdı.

“EVDE SADECE BÖLGESEL BACAK KARIN ANTRENMANLARI YAPABİLİYORUZ”

Şanlıurfalı Milli Sporcu Beritan Uzun, evde sadece bacak ve karın antrenmanları yapabildiğini ifade ederek, “Bilindiği gibi şu anda tüm dünyayı tehdit eden bir Covid-19 salgını var. Salgının etkilerini ülkemizde de hissediyoruz. Öncelikle ben virüse yakalanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, salgından hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemizde de koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok tedbir ve önlem alındı. Alınan bu önlemler kapsamında da salgın riskini arttırmamak adına insanların yoğunlukta gittiği spor salonları da geçici süreliğine durduruldu. Biz de salonlar durdurulduğu için evde spor faaliyetlerimize devam ediyoruz. Ancak biz bilek güreşçileri olarak çok ağır kilolarla çalışmak zorunda olduğumuz için çok etkili olmuyor. Bunun için aletler pek yok evde sadece bölgesel bacak karın antrenmanları yapabiliyoruz” dedi.

“BİZİM İÇİN BESLENME OLMAZSA OLMAZIMIZ”

Beritan Uzun, evde kaldığı günlerde beslenmesine dikkat ettiğinin altını çizerek, “Ancak bildiğiniz gibi biz sporcuların kas kaybı yaşamaması adına da beslenmesine dikkat etmesi ve vücudun ihtiyaç duyduğu protein-vitamin minareleri alarak kas kaybı yaşamamak istiyoruz. Elbette bu süreçte kas kaybı yaşayacağız ama en azından evde kalıp kendimizi izole ettiğimiz bu süreçte kas kaybını en aza indirmek için elimizden geleni yapacağız. Bizim için beslenme olmazsa olmazımız. Diğer sporcu arkadaşlarıma da buradan seslenmek istiyorum. Evde de olsanız evde yapabilecek kadar antrenmanlarınızı yapın ve kas kaybı yaşamayın” diye konuştu.

“HEM MEMLEKETİM ŞANLIURFA’NIN ADINI DUYURMAK HEM DE ULUSLARARASI ARENALARDA TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRACAĞIM GÜNLERİ İPLE ÇEKİYORUM”

Antrenmanları özlediğini ve yarışmalarda Türk bayrağını dalgalandıracağı günleri iple çektiğini ifade eden Uzun şöyle devam etti:

“Dilerim ki başta ülkemiz ve tüm dünya bu salgından bir an önce kurtulur. Gerçekten saatlerce antrenman yaptığımız ağır kiloları ve salonlarımızı çok özledim. Bu virüs biter bitmez ve salonlar açılır açılmaz soluğu salonda alacağız. Bir an önce yarışmalara hazırlanıp hem memleketim Şanlıurfa’nın adını duyurmak hem de uluslararası arenalarda Türk bayrağını dalgalandıracağım günleri iple çekiyorum.”

(RHA)

 

 

 

 

 

Urfa spor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Temel Karamollaoğlu’nu Ziyaret
Temel Karamollaoğlu’nu Ziyaret
AHEF’ten yapılan açıklamaya göre deprem bölgesindeki aile hekimleri iş bırakıyor
AHEF’ten yapılan açıklamaya göre deprem bölgesindeki aile hekimleri iş bırakıyor