Rapor Sunuldu Bakan Kasapoğlu'ndan Müjdeli Haber Bekleniyor

Koronavirüs salgınını nedeniyle zor günler geçiren özel bedene eğitimi ve Spor stüdyoları ve fitness salonları için Türkiye Vücut geliştirme fitness ve bilek güreşi federasyonu başkanı Niyazi Kurt tarafından hazırlanan ekonomik tedbirler paketi spor Genel Müdürlüğü ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na sunuldu.Gözler Spor Bakanlığı'nca açıklanacak olan ekonomik destek paketi müjdesinde olacak.

1048 kez okundu.
Rapor Sunuldu Bakan Kasapoğlu'ndan Müjdeli Haber Bekleniyor Advert

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyon Başkanı Niyazi Kurt, koronavirüs nedeniyle özel spor salonları, fitness spor kulüplerinin yaşadığı ekonomik zorluklar ve sorunlar nedeni ile hazırladığı ekonomik tedbirler raporunu Spor Genel Müdürlüğü'ne ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na iletti.

Federasyon Başkanı Niyazi Kurt, tesislerin sadece ticari işletme ile sınırlı olmadığını gençlerin kötü alışkanlıklardan da uzak kalma yeri olduğunu dile getirerek, "Özel beden eğitimi tesisleri ve Spor salonları birer ticari işletme olsalar dahi, sağlıklı bir toplum yetişmesinde, gençlerimizin kötü alışkanlıklar ve şer odaklarından uzak durmaları hususunda önemli rol oynamaktadırlar." dedi.

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu resmi internet sitesinde yayınlanan duyuruda:

"Özel beden eğitimi spor tesisleri , spor kulüpleri ve stüdyoların, SGK ödemeleri, tabela ve gelir vergileri, çevre ve temizlik vergisi , stopaj , elektrik ve su faturaları ile kira masrafları devam ederek birikmiş olup, ciddi sorunlar teşkil etmektedir.

Yaşanan süreç, Devletimizin resmi kurumları olan Federasyonlarımızın Başkanları tarafından, WhatsApp sayfasında paylaşılmış olup, Spor Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Baykan ın teklifi ile kurulan, ilgili federasyonların dahil olduğu Federasyon Spor Salonları sayfasında görüşülmeye başlanmıştır. Öneriler değerlendirilerek hazırlanacak teklif metni, sayın Genel Müdürümüz Mehmet Baykan aracılığı ile Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na iletildi. " denildi.

Türkiye Vücut Geliştirme – Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu açıklaması:

Ülkemizde spor aktiviteleri, ya kulüpler aracılığı ile müsabık sporcular yetiştirilerek, ya da sağlık amacıyla özel beden eğitimi tesisleri ve stüdyolar aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Yaşanan sorun olimpik olan, olmayan tüm spor branşlarımızı etkilemektedir. Ayrım yapılmamaksızın sorunun üstüne gidilmesi gerekmektedir.

 

Federasyonlar olarak yeterli olmasa da, bütçelerimizin yüzde on beşini kulüplerimizi desteklemek üzere kullanıyoruz. Özel beden eğitimi tesisleri ve stüdyolar birer ticari işletme olsalar dahi, sağlıklı bir toplum yetişmesinde, gençlerimizin kötü alışkanlıklar ve şer odaklarından uzak durmaları hususunda önemli rol oynamaktadırlar. İşletme sahiplerini, çalışan antrenörleri ve bunların ailelerini düşünürsek, binlerce insanın etkilendiğini açıkça görebiliriz. Ülke genelinde tüm meslek grupları ve iş sektöründe aynı sorunlar söz konusu olmakla birlikte, federasyonlar ve spor yöneticisi olarak bizlerin, spor sektörüne hizmet eden başta spor kulüplerimiz, özel beden eğitimi tesis ve stüdyoların, varlıklarını devam ettirebilmeleri ve salgın sürecinden en az zarar ile kısa sürede tekrar hizmet verebilmeleri adına çözümler üretmeli ve bunu değerli büyüklerimize iletmeliyiz.

Covid-19 salgını nedeniyle faaliyetleri durdurulan, özel beden eğitimi spor tesisleri ve spor kulüpleri, süreç nedeniyle bir takım sorunlar yaşamaktadır.

Özel beden eğitimi spor tesisleri , spor kulüpleri ve stüdyoların, SGK ödemeleri, tabela ve gelir vergileri, çevre ve temizlik vergisi , stopaj , elektrik ve su faturaları ile kira masrafları devam ederek birikmiş olup, ciddi sorunlar teşkil etmektedir.

 

Şu an için devletimizin mücbir sebep ilan etmesi nedeniyle, işletmeler koruma altına alınmış olsalar bile , salgın sonrası gerçekleşmesi gereken ödemeler, zaten yaz aylarında geliri düşen tüm işletmeleri, mülk sahipleri ile kamu kurum ve kuruluşlarıyla karşı karşıya getirecektir.

 

Sorunları çözmek amacıyla;

 

- KDV’nin %18’den, %8’e indirilmesi,

 

- İşletme kira bedellerinin salgın sonrasında, şartlara göre yeniden uyarlanması,

 

- Stopajların 2021 yılına kadar alınmaması,

 

- Kira borçlarının mülk sahiplerine aylık bedelin 3’te 1 ‘i şeklinde ödenmesi,

 

- SGK ödemeleri , çevre ve temizlik vergisi , elektrik ve su faturaların tahsil edilmemesi,

 

- Uzun vadeli kredi imkanlarının sağlanması,

 

SPOR KULÜPLERİ, ÖZEL BEDEN EĞİTİMİ TESİSLERİ VE STÜDYOLARIN YENİDEN HİZMETE AÇILMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUS VE ÖNLEMLER;

 

1. Dünya Sağlık Örgütü ve Bakanlıklarımız tarafından verilen tavsiyelere harfiyen uyulması,

 

2. Sporcu , üye ya da müşterilerin antrenmanlarının randevu sistemi ile belirlenmesi,

 

3. Çalışma sürelerinin 30-60 dakika ile sınırlandırılması,

 

4. Haftalık çalışma günleri belirlenirken, isim ve soy isimlere göre alfabetik sıra gözetilmesi ,

 

5. Islak zemin olan duş, sıpa, sauna, havuz, hamam gibi bölümlerin kullanılmaması ,

 

6. Girişlerde temassız geçiş sağlanması (barkod sistemi),

 

7. Girişlerde temassız ateş ölçerle kontrol yapılması,

 

8. Girişlerde virüs, bakteri vs. engellemek amacıyla, ayakkabı tabanı dezenfektan havuzu uygulamasına geçilmesi , dışarıda giyilen spor ayakkabı ile egzersiz yapılmaması,

 

9. Antrenman esnasında maske takılması,

 

10. Nakit para yerine temassız kart kullanılması,

 

11. Belli aralıklarla salon, tesis veya stüdyonun tamamının dezenfektasyonu, (haftalık – aylık)

 

12. Spor ekipmanları, alet ve malzemeleri arasında sosyal mesafe bırakılması,

 

13. Havalandırma sisteminin filtrasyonu ile yeterli havalandırmayı sağlayıp, hijyenik ve temiz hava kalitesinin arttırılması,

 

14. Antrenman ve çalışma sırasında havlu kullanımının zorunlu olması,

 

15. Antrenman ve çalışma sonrasında, her alet, makine ve ekipmanın sporcu, kullanan üye ya da personel tarafından dezenfekte edilmesi,

 

16. Soyunma odalarının birer birer kullanılması,

 

17. Hijyen kurallarının sağlanması hususunda, denetleme ve şikayet mekanizması kurulması, Ülke olarak birlik ve beraberlik ile , Dünya genelinde yayılımına devam eden Korona virüs krizi etkisinin üstesinden geleceğimize inanıyoruz.

 

 

RHA

Koronavirüs pandemisi sürecinde sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı Vatandaşlara Valiliği Evlerinden çıkamayıp ihtiyaçları 112 acil çağrı Ramazan ayı Sağlık 20 altı Şanlıurfa i
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son 1 haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son 1 haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi
Öztrak, Princeton Üniversitesi'ne gitti
Öztrak, Princeton Üniversitesi'ne gitti