Bakan Akar'dan Sınava Girecek Adaylara Müjde !

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,Askerlik celp dönemi gelen adaylarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

639 kez okundu.
Bakan Akar'dan Sınava Girecek Adaylara Müjde ! Advert

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, üniversite sınavına girecek yükümlülerin Kasım celp ve sevk dönemini tercih edebileceğini açıkladı. Yoklama kaçağı sayısı hakkında bilgi veren Akar, 2019 Kasım-Aralık ayları itibariyle 370 bin yükümlünün yoklama kaçağı durumunda olduğunu belirtti.


Milli Savunma Bakanı Akar, yoklama kaçağı durumundaki yükümlü sayısı ile celp ve sevk dönemine ilişkin milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Akar, 7179 sayılı Askeralma Kanunu'nun 20'nci maddesi gereğince lise veya dengi okuldan mezun olarak üniversite okumayan yükümlülerin askerlerinin istekleri halinde mezuniyet tarihinden itibaren üç yıl, mesleki ve teknik lise mezunları için de buna ek olarak üç yıl daha ertelendiğini ifade etti. Akar "Bu erteleme süreleri lise ve dengi okul mezunları için 22, mesleki ve teknik lise mezunları için 25 yaşını tamamladıkları yılın sonunu geçemez. Erteleme yaş sınırlarında yapılan bahse konu değişiklik yoklama kaçağı durumuna düşen yükümlü sayısını etkilememiştir" dedi. Bakan Akar yoklama kaçağı sayısı hakkında da bilgi verdi.Buna göre 2019 Kasım-Aralık ayları itibariyle 370 bin yükümlü yoklama kaçağı bulunuyor.

KASIM'DA TERCİH HAKKI
Bakar Akar, her celp döneminden önce yükümlülere Asker alma Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince tebliğ mahiyetinde yapılan duyularda yükümlülerin celp tercihlerini yapabileceklerinin belirtildiğini kaydetti. Bakan Akar bu doğrultuda üniversite sınavına girecek yükümlülerin de Kasım celp ve sevk dönemini tercih edebildiğini belirtti.

Bakan Akar'dan Sınava Girecek Adaylara Müjde !
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Seyyithan Atilla:
Seyyithan Atilla: "1 Nisan'da Hizmet Dönemi Başlıyor"
Siverek 'te kaza: 3 ölü, 6 yaralı
Siverek 'te kaza: 3 ölü, 6 yaralı