Şanlıurfa Valiliği’nden meclis toplantıları kararı!

Şanlıurfa Valiliği kentte yapılacak olan Büyükşehir, ilçe belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclis toplantıları ile ilgili yeni kararlar aldı.

552 kez okundu.
Şanlıurfa Valiliği’nden meclis toplantıları kararı! Advert

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyada etkisini gösteren Covid-19 salgınına karşı  Şanlıurfa’da da tedbirler üst safhaya çıkarıldı.

İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun 76 nolu kararına göre, kentte kentte yapılacak olan Büyükşehir, ilçe belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclis toplantıları ile ilgili yeni kararlar aldı.

Konuyla ilgili İl Hıfzıssıhha Kurulu’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"II. 23.03.2020 tarih 6 sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında; Büyükşehir, ilçe belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclislerinin Nisan, Mayıs Haziran Ayı toplantılarının ertelenmesi kararı verilmiştir. Aşağıda belirtilen hususlara riayet edilmesi kaydı ile Haziran Ayı toplantıları ile sonraki toplantılarına izin verilmesine;
Söz konusu  yerel yönetim birimlerinin Haziran ayı olağan meclis toplantıları ile bundan sonraki toplantılarında başta Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenen/belirlenecek kurallara uyulmakla birlikte;
1. Meclis toplantılarının yapılacağı yerin girişine/görünür  bir yerine COVID-19 kapsamında alınması gereken önlemlerle ilgili afişler (el yıkama, maske kullanımı ve meclis toplantısı yapılacak yerin içinde uyulması gereken kurallar) asılmalıdır.
2. Meclis toplantılarının yapılacağı yerlerin/binaların girişlerinde kişilerin ateşleri ölçülmelidir. 38 dereceden yüksek ateş ölçümlerinde, kişiler içeriye alınmayarak tıbbi maske ile sağlık kuruluşuna başvurması sağlanmalıdır.
3. Meclis toplantılarının yapılacağı binaların ve meclis toplantı salonlarının dezenfeksiyonu sağlanmalıdır. Özellikle meclis toplantısı yapılacak yerde her toplantıdan önce bu işlem mutlaka yapılmalıdır.
4. Uygun yerlerde el antiseptiği bulundurulmalıdır.
5. Toplantı esnasında mesafe kuralına uygun şekilde oturum düzeni alınmalıdır.
6. Meclis toplantılarının yapılacağı yerlere/binalara muhakkak maske takılarak girilmeli ve toplantılar esnasında maske çıkarılmamalıdır.
7. Meclis toplantılarının yapılacağı binaların ve meclis toplantı salonlarının doğal havalandırması sağlanmalıdır.
8. Meclis toplantılarının yapıldığı yerlerde/binalarda ortak kullanım alanlarında (lavabo vb.) temizlik ve hijyen kurallarına uyulması sağlanmalıdır."

Şanlıurfa Valiliği’nden meclis toplantıları kararı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son 1 haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son 1 haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi
Öztrak, Princeton Üniversitesi'ne gitti
Öztrak, Princeton Üniversitesi'ne gitti