Başkan Yavuz'dan Başbağlar Katliamı Yıldönümü mesajı

Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, Başbağlar katliamının yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

1043 kez okundu.
Başkan Yavuz'dan Başbağlar Katliamı Yıldönümü mesajı Advert

Yürekleri dağlayan, kara bir gün 5 Temmuz 1993. Bundan 27 yıl önce Ülkemizin vatansever ilerinden Erzincan Kemaliye İlçesi bağlı Başbağlar Köyünde gerçekleştirilen menfur katliamın acısını halen yüreklerimizde taşıyoruz.

28 kişiyi köy meydanında toplayarak kurşuna dizen ve 5 kişiyi ateşe verdiği evlerde ateşe veren PKK'lı katiller, Geride 33 şehit, 30 dul kadın, 100'e yakın yetim çocuk bıraktılar.

Bu katliamla bizleri bölebileceklerini, korkutabileceklerini hayal eden PKK'lı hainler bunda çok yanıldılar. Maksatlarına ulaşmaları ihtimal dahilinde olmayan katiller, bu ülke insanının inanç sisteminden, bayrağına olan sevdasından, habersizdiler. Vatanına, milletine, devletine sadık, bayrağı için, ülkesi için canını feda edecek, tarihi kahramanlıklarla dolu milletimiz, Başbağlar katliamı gibi olayları yüreğine gömmüş, dimdik ayakta durmuş ve şehitlerinin bir damla kanını bile yerde bırakmamak için ant içmiştir. Böyle vatanına sevdalı, korkusuz, kahraman milletimiz olduğu sürece Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi "Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır".

Bu duygu ve düşüncelerle başta 33 şehidimiz olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet ve minnetle anıyor, ailelerine sabır diliyoruz.

 

Başkan Yavuz'dan Başbağlar Katliamı Yıldönümü mesajı Gaphaberleri gundem guncel
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son 1 haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son 1 haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi
Öztrak, Princeton Üniversitesi'ne gitti
Öztrak, Princeton Üniversitesi'ne gitti