"DEDAŞ’ın bu uygulaması milli sermayeye vurulan bir darbedir"

MHP MYK Üyesi Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, "Ürünün suya ihtiyaç duyduğu bu dönemde DEDAŞ’ın bu uygulaması hem üreticiyi hem de milli sermayeye vurulan bir darbedir" dedi.

742 kez okundu.
Advert

MHP MYK Üyesi Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz Şanlıurfalı çiftçilerin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı.

MHP MYK Üyesi Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Son günlerde DEDAŞ tarafından elektrikleri kesilen ve büyük bir mağduriyet yaşayan Şanlıurfalı çiftçilerin sorunlarını mecliste söz hakkı alarak dile getirdi. Vekil Özyavuz meclis kürsüsünde seslenerek şu ifadeleri kullandı: Şanlıurfa’da Pompaj sistemiyle arazi sulaması yapan pamuk ve mısır üreticilerinin tesislerinde kullanılan DEDAŞ tarafından kesilmesi büyük bir mağduriyete yol açmıştır. Ürünün suya ihtiyaç duyduğu bu dönemde DEDAŞ’ın bu uygulaması hem üreticiyi hem de milli sermayeye vurulan bir darbedir. İçinde bulunduğumuz bu sıkıntılı günlerden çıkmaya çalışan çiftçi hayal kırıklığı yaşamış ve çaresizlikte perişan olmuştur. Enerjini kesilmesi çare değildir. Çiftçi mutlaka desteklenmeli ve bu badireyi atlatmalıdır. Aksi takdirde sosyal patlamalar yaşanacak ve bölgede üretim yapılamayacak durumlar ortaya çıkacaktır. Devlet gerekirse çiftçinin ileri de hak edeceği destekleme priminden kesilmek üzere DEDAŞ’a ödeme yapmalı ve sorunu çözmelidir."

DEDAŞ’ın bu uygulaması milli sermayeye vurulan bir darbedir
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Öztrak, Princeton Üniversitesi'ne gitti
Öztrak, Princeton Üniversitesi'ne gitti
Bahçeşehir Koleji, Europe Cup'ı ikinci bitirdi
Bahçeşehir Koleji, Europe Cup'ı ikinci bitirdi