Önen; “15 Temmuz, işgal girişimine karşı milletimizin zaferidir”

15 Temmuz Çin / Pekin Büyükelçiliğimizde de anıldı. Urfalı Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen;“15 Temmuz, işgal girişimine karşı milletimizin zaferidir”

1903 kez okundu.
Önen; “15 Temmuz, işgal girişimine karşı milletimizin zaferidir” Advert

 “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” 4. yıldönümü nedeniyle, bu yıl 15 Temmuz kapsamında yurt içinde Bakanlıklar ve Kamu Kurumları Bin altı yüz dokuz (1.609), Üniversiteler Beş yüz yirmi bir (521), Sivil Toplum Kuruluşları Yüz sekiz (108) adet olmak üzere toplam İki bin iki yüz otuz sekiz (2.238) program gerçekleştirilirken, yurt dışında ise Yedi yüz elli iki (752) faaliyet icra ediliyor. Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçiliğimizde de Urfalı Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen öncülüğünde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” adı altında anma töreni düzenlendi.
Büyükelçilik konutunda düzenlenen törende konuşan ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, FETÖ'nün Türkiye için olduğu kadar dost ve müttefik ülkeler için de büyük bir tehdit olduğunu hatırlatarak, 15 Temmuz’un işgal girişimine karşı milletimizin zaferi olduğunu söyledi.
15 Temmuz törenle anılıyor
Büyükelçilik konutunda düzenlenen törende konuşan ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, “15 Temmuz 2016’da milli egemenliğimizi ve devletimizi hedef alan hain FETÖ darbe girişiminin 4. yılında, Büyükelçiliğimizde düzenlediğimiz törende aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla andık. 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında gösterilen yiğitlik ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı sonrası aziz milletimizin yazdığı destan, Çanakkale’nin, Kurtuluş Savaşı’nın, Kıbrıs’ın yanına altın harflerle kazınmıştır. 15 Temmuz işgal girişimine karşı bu büyük milletin zaferidir. Her kesimden, her yaştan insanımız kendi geleceğine ve demokrasisine sahip çıkmıştır. Bu uğurda hayatlarını feda eden şehitlerimize rahmet olsun, mekânları cennet olsun. 15 Temmuz; milletimizin dünyada eşi benzeri olmayan bir mücadele göstererek darbecilere dur dediği zaferin, istikbal, istiklal mücadelesinin, bağımsızlık destanının adıdır. Ezelden beri milletin içinden, millet için fedakarlık yapanlarla, sonsuza kadar dimdik ayaktayız” dedi.
Gözyaşı döküp dua ederek destek veren vatandaşlarımıza da candan teşekkür ediyoruz
ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, “Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi; 15 Temmuz'da ve sonrasında birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin ve milletimizin geleceği için ölümü göze alarak her türlü hain planlara dur diyen milletimiz, şehitlerini ve gazilerini hiç bir zaman unutmayacak ve unutturmayacaktır. Şehitlerimizi unutmayacağımız gibi, hainleri de unutturmayacağız. 15 Temmuz Destanı’nın 4. yılında milletin zaferini unutturmamak adına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla İletişim Başkanlığı koordinasyonunda Bakanlıklar, Kamu Kurumları, Üniversiteler ve Sivil Toplum Kuruluşları da programlar gerçekleştiriyorlar. Yine Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; sokaklara çıkma imkânı bulamadıkları için aksakallarıyla, başörtüleriyle, kucağında uyuyan sabileriyle, seccadelerinin üzerinde sabaha kadar gözyaşı döküp dua ederek darbe direnişine destek veren vatandaşlarımıza da candan teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 
Milletin iradesine yapılan saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyoruz
“15 Temmuz gecesi sokakları, meydanları doldurarak, inançları, vatanları, bayrakları, özgürlükleri, gelecekleri için darbecilere meydan okuyan vatandaşlarımızın her birine ne kadar teşekkür etsek azdır” diyen Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin 4. yıldönümünde, milletin iradesine yapılan saldırıyı bir kez daha şiddetle kınadıklarını belirtti.

 

Önen 15 Temmuz işgal girişimine karşı milletimizin zaferidir
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
MSB: Son 1 haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son 1 haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi
Öztrak, Princeton Üniversitesi'ne gitti
Öztrak, Princeton Üniversitesi'ne gitti