Şanlıurfa koronavirüsün merkezi mi oluyor?

Şanlıurfa’da son günlerde artan karantina sayıları korkutmaya başladı. Karantinaya alınan adreslerin sayısında hızlı bir artış yaşanırken, “Şanlıurfa koronavirüsün merkezi mi oluyor?” sorusunu akıllara getirdi.

780 kez okundu.
Şanlıurfa koronavirüsün merkezi mi oluyor? Advert

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyada etkisini gösteren yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı Şanlıurfa'da da tedbirler üst safhaya çıkarıldı.

KARANTİNAYA ALINAN YERLERİN SAYISINDA ARTIŞ VAR!

1 Haziran’da Türkiye genelinde başlayan normalleşme ile beraber yurt genelinde vaka sayıları düşerken, Şanlıurfa'da ise tam tersi bir durum yaşanıyor. Öyle ki Şanlıurfa’da yurdun geneline göre vaka ve karantina sayıları hızla yükselmeye başladı. Daha önceleri düşük seviyelerde seyreden karantina sayıları şu sıralar 100’ün altına düşmüyor. Öyle ki Şanlıurfa’da son 3-4 gün içinde kent genelinde 631 adreste karantina uygulanmasına karar verildi.

TAZİYELER, SALGIN YOKMUŞÇASINA DAVRANIŞLAR, ZİYARETLER…

Şanlıurfa daha önceleri koronavirüsün en az görüldüğü iller arasında yer alırken, şu sıralar adeta İstanbul ve Ankara ile yarışıyor. Öyle ki kentte vakaları arttıran birçok neden var. Normalleşme ile beraber kentteki vatandaşların rehavete kapılması, sosyal mesafe kuralına uymaması ve maske takmaması salgını her geçen gün tetikliyor. Vatandaşların evlerinde taziye ziyaretleri yapması, bitmek bilmeyen ziyaretler, sosyal mesafe kuralına uyulmaması, maske takılmaması gibi birçok neden Şanlıurfa’da koronavirüsün yayılmasını her geçen arttırıyor.

3 GÜNDE 631 ADRESTE KARANTİNA!

Koronavirüs salgınında 1 Haziran'dan bu yana normalleşme takvimine giren Şanlıurfa'da vakalarda patlama yaşanıyor. Haziran'dan sonra Şanlıurfa'da pozitif vaka sayısının hızla yükselmeye başladı. Öyle ki normalleşme ile beraber kentteki vatandaşların rehavete kapılması, sosyal mesafe kuralına uymaması ve maske takmaması salgını her geçen gün tetikliyor. Alınan son bilgilere göre, Şanlıurfa’da son 3 gün içinde kent genelinde 631 adreste karantina uygulanmasına karar verildi.

Özellikle sosyal mesafeye uyulmayan Şanlıurfa’da vatandaşlar yeni normalleşme sürecine ayak uyduramadı.

(RHA)

Şanlıurfa koronavirüsün merkezi mi oluyor?
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Seyyithan Atilla:
Seyyithan Atilla: "1 Nisan'da Hizmet Dönemi Başlıyor"
Siverek 'te kaza: 3 ölü, 6 yaralı
Siverek 'te kaza: 3 ölü, 6 yaralı