Sorunlarına çözüm isteyen mahalle muhtarları dün başlattıkları Siverek Belediyesi önündeki oturma girişimine bugün de devam etti.
Bugünkü oturma eylemine, Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilcisi Fikret Aslanparçası, SİVİL-DER Fahri Başkanı Koçali Aymaz, Gıda Odaları Başkanı Vahit Sevdalı’nın aralarında bulunduğu sendika ve STK temsilcileri de destek verdi.
Siverek Muhtarlar Derneği Başkanı Şeyhmus Çelik, belediye başkanlarını Siverek sorunları ile yüzleşmeye davet ettiklerini belirterek, eylemlerini halk adına yaptıklarını belirtti.
Muhtarlar, su sıkıntısı başta olmak üzere, müteahhit firma tarafından kazılıp yapıl(a)mayan yollar, kaldırım ve yol bozuklukları, ulaştırma sıkıntısı, bazı mahallelerdeki park ve çöp konteynırı eksikliği ve sorunlarını iletme noktasında yaşadıkları sorunların çözülmesini talep ediyor.
Yaklaşık bir saat süren oturma eylemi sonrasında muhtarlar, Siverek İlçe Kaymakamı Mustafa Çiftçiler ile görüştü.
Muhtarların talepleri ile ilgili Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile görüşen Kaymakam Çiftçiler, sorunların çözümü noktasında Valilik tarafından oluşturulacak kurul ile birlikte sorunların çözüleceğine dair söz aldı.
Bu gelişmeden sonra muhtarlar belediye önünde yaptıkları oturma eylemini sonlandırdıkları öğrenildi.
Muhtarlar, bugün saat 16.00'da Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile görüşecek.

