Urfaspor'da belirsizlik sürüyor, gözler Vali Erin'de!

Henüz izinde olan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'i yoğun bir Şanlıurfaspor trafiği bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı kararla bu yıl ligden düşme kaldırıldı. Ligden düşmenin kaldırılmasına en çok sevinen Şanlıurfaspor oldu.

1180 kez okundu.
Urfaspor'da belirsizlik sürüyor, gözler Vali Erin'de! Advert

8 Ağustos'ta istifa eden sarı yeşilli kulüpte belirsizlik hakim. Yeni sezon öncesi kulüpteki bu belirsizlik gelecek açısından da endişe veriyor. Yerli ve yabancı futbolcuların alacaklarını yapılandıran Şanlıurfaspor kulüp başkanı İbrahim Halil Haktankaçmaz ve yönetimi Şanlıurfaspor için başlattığı kampanyada gerek Vali Erin gerekse belediyelerden maddi destek alamayınca kulübün önünü açmak için istifa etmek zorunda kaldılar.

Başkan adaylığını açıklayan Hasan Şahin ise Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile görüşüp kulübün bulunduğu maddi konularda gerekli çalışmalarda bulunduğu bu konuda gerekli desteğin sağlanması halinde başkanlığa hazır olduğunu açıkladı. Ancak Vali Erinin izinden dönmesini bekleyen ve Vali Abdullah Erin ile istişarede bulunmak için onun da desteğini almak için bekleyen Başkan adayı Şahin'in kulübe kayyum olarak atanmak için görevlendirilmeyi bekliyor.

YENİ SEZON EYLÜL’DE BAŞLAYACAK

Bilindiği üzere İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda tüm kongreler 31 Ekim 2020 tarihi sonrasına ertelenmişti. Yani olağanüstü kongre en erken Ekim sonunda ancak olur. Dolaysıyla yeni sezonun Eylül'de başlanması hesaplandığında burada transfer tahtası, yerli ve yabancı futbolcuların alacaklarının yapılandırılması, kulübün yeni sezon planlanması, kamp programı ve transferlerle ilgili süre sadece bir ay gibi kısa bir sürede çözüme kavuşturulması gerekiyor. Aksi takdirde bu kulüp geçen sezon olduğu gibi eksi puanlar ve deplasman giderleri gibi yaşanan maddi sıkıntılar nedeniyle yine Türkiye'de alay konusu olur.

Yapılacak en öncelikli konu kulübe kayyum olarak talipli olduğunu resmen açıklayan Hasan Şahin'in Vali Abdullah Erin tarafından görevlendirilmesi ve Hasan Şahin'in gelir sağlamak için çalışmalarına başlaması, yeni ve paralı bir yönetim oluşturarak yeni sezona sorunsuz bir Şanlıurfaspor kurması elzemdir.

Henüz geçtiğimiz günlerde Şanlıurfaspor kulüp başkanlığı için adaylığını açıklayan Hasan Şahin'den başka adaylığını açıklayan bir başkan adayı çıkmadı.

Şanlıurfa'da ve spor kamuoyunda sessizlik var. Yeni sezona kısa bir süre kala Şanlıurfaspor'da başkanlık için kimlerin aday olacağı merakla beklenirken, şu ana kadar Hasan Şahin'den başkan aday çıkmadı. Kulislerde Kemal Saraçoğlu ve Mahmut Mangal isimleri geçerken, iki isimde başkanlık için herhangi bir açıklama yapmadı. Oluşan belirsizlik tedirginlik yaratırken, bir an önce adayların netleşmesi ve kulübün önünün açılması isteniyor.

RESMİ İSTİFALAR İÇİN VALİ ABDULLAH ERİN'İN İZİNDEN DÖNMESİ BEKLENİYOR

Kamuoyunda gerekli maddi desteği alamayan ve istifa ederek kulübün önünü açan ve henüz istifaları Vali Erin tarafından kabul edilmeyen Halil Haktankaçmaz ve yönetimi yaptığı açıklamada, “Aday varsa buyursun gelsin, her konuda yardımcı oluruz” derken, kulübün ekonomik açıdan yüksek borcu ve UEFA’daki dosyalar yönetime talip olacak adayları geri plana çekiyor. Maddi sorunlar düşündürüyor Kulüpteki maddi kriz ve borçlar konusunda ise çözüm arayışları yeni yönetim oluştuktan sonra harekete geçilecek.

Urfaspor'da belirsizlik sürüyor gözler Vali Erin'de!
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsrail ordusu Halep'i vurdu
İsrail ordusu Halep'i vurdu
Özlem Gürses: Kaku’ya göre gelecekte internet olmayacak, brainet olacak
Özlem Gürses: Kaku’ya göre gelecekte internet olmayacak, brainet olacak