HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, HDP’yi Nuh’un gemisine benzetti. Yıldırım, “Nuh’un gemisinde 80 insan vardı. Bugün HDP’de de 80 vekil var” diye konuştu.
HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım seçim öncesinde olduğu gibi seçim sonrasında da ilginç açıklamalarıyla gündeme geliyor. Daha önce “barışı kabul etmeyenleri cin çarpar” sözleriyle tartışma yaratan Yıldırım, bu kez HDP’yi Nuh’un gemisine benzetti.
Dicle Haber Ajansı’na (DİHA) konuşan Yıldırım, HDP projesini "İslam kaynaklarında yeni yaşam adıyla anılan" Nuh’un gemisine benzetti. Yıldırım, “Nuh'un gemisinde 80 insan vardı. O yüzden Nuh ikinci Adem olarak anılır. Bugün HDP'de de 80 vekil var ve yeni yaşam şiarıyla yola çıkmış. Ortadoğu'da bir tufan var ve HDP gemisi yol alıyor” dedi.
‘HDP’NİN ZAFERİNDE DEMOKRATİK İSLAM BİLEŞENLERİNİN DE PAYI VAR’
HDP’nin seçimde elde ettiği başarıda sosyalist kesimlerin dışında “demokratik İslam bileşenlerinin” de payı olduğunu savunan Yıldırım şunları söyledi: “Tufan hadisesi sırasında Hz. Nuh gemiye binince bu geminin kendisini nereye götüreceğini bilemiyordu ve bir dua etti. Dedi ki; 'Allah'ım beni kutsal bir yere oturt orada ikamet ettir.' Gemi bir süre dolaştıktan sonra Botan'ın Cudi Dağı'na oturdu. Geminin içerisinde 80 inançlı insan vardı. Bu yüzden de Hz. Nuh'a ikinci Adem deniliyor. Nuh'un Gemisi'ne de İslam tarihi kaynaklarında 'yeni yaşam' adı veriliyor. Bugün çok enteresandır ki HDP'nin başlatmış olduğu 'yeni yaşam' projesi de budur" dedi.

