Şair Cumali Kaçıran’ın ilk kitabı Gece ve Sağanak yayınlandı

Şanlıurfa’lı şair Cumali Kaçıran bütün şiirlerini birleştirdiği Gece ve Sağanak adlı kitabını okuyucularının beğenisine sundu. Şairin ilk şiir kitabı olan Gece ve Sağanak’la ilgili detayları paylaşan şair Kaçıran, içinde hapsolan benliğini şiirleriyle dışa vurduğunu anlattı.

1146 kez okundu.
Şair Cumali Kaçıran’ın ilk kitabı Gece ve Sağanak yayınlandı Advert

Şanlıurfa’lı şair Cumali Kaçıran’ın şiir kitabı ‘Gece ve Sağanak’ yayınlandı. Şair ilk kitabı olan gece ve sağanak’ta lise hayatından bugüne kadar yazdığı şiirlerin hepsini bir araya topladı. Semaver Yayınları etiketiyle çıkan 60 sayfalık kitap’a internet ve kitapevleri üzerinden ulaşılabiliyor. Edebiyata olan ilgisi lise hayatında başlayan şair Cumali Kaçıran, içinde hapsolan benliğini şiirlerle dışa vurduğunu dile getirdi. Yazmayı bir gereksinim olarak tarif eden Kaçıran, “Şair ne ise şiir odur. Şiir aşktır, sevgidir, zenginliktir, bütünlüktür... Kısacası şiir her şeydir” diyor. Şiir yazmaya devam ettiğini belirten Kaçıran, okuyucularının karşısına ilerleyen zamanlarda bir hikaye kitabıyla çıkacağını paylaştı.

“YAŞADIKLARIM BEĞENDİKLERİM, KABUL GÖRMEDİKLERİM YAZMAYI ÖĞRETTİ”

Yazmayı bir gereksinim olarak gören Kaçıran, kendisini yazmaya iten süreci şöyle anlattı: “Yazar ve şairler bu doğrultuda; eleştirebildikleri, takdir ettiği, sevdiği veya sevmediği durumları dile getirmek için yazarlar. Bu sadece şiir için geçerli değil, herhangi bir edebi metin olabilir. Anı, hikaye, roman bu örnekler çoğaltılabilir tabi. Benim yazma fikrim de bir nevi böyle cereyan etti. Yaşadıklarım, beğendiklerim, kabul görmediğim durumlar bana yazmayı öğretti adeta.”

“HAPSOLMUŞ BENİ ŞİİRLERİMLE DIŞA VURDUM”

Kitap ismi için özel bir çaba sarf etmediğini anlatan Kaçıran,  “Yağmuru, kapalı havayı, geceyi, yalnızlığı oldum olası severim. Şiirlerimin çoğunu da bu çizgide kaleme aldım. ‘Gece ve Sağanak’  kavramların şiirlerimin konusuyla bütünleşebileceğini düşündüğüm için gece ve sağanak’ı uygun gördüm. Edebiyata ilgim lisede başlamıştı. Ben hep içine kapanık bir öğrenciydim. Özelikle de lise yıllarında. Kendimi başkalarına ifade edebilmek, anlatmak yerine bir şeyler karalamaya çalıştım hep. Edebiyat dersi hocamızın da şiire olan ilgisi ve sık sık sınıfta şiirler okuması beni ciddi anlamda motive etmiş ve cesaretlendirmişti. İçimdeki hapsolmuş beni şiir yazarak dışa vurmak beni inanılmaz rahatlatıyordu. Yazdıkça ilgim tamamıyla artmıştı” ifadelerini kullandı.

“HİKAYE KİTABINA HAZIRLANIYORUM”

Şiir yazmaya devam ettiğini okuyucularına bizler aracılığıyla duyuran şair Kaçıran, “Bırakmayı da düşünmüyorum açıkçası. Ancak şiirin yanında kısa hikayeler de kaleme alıyorum ve ilerleyen zamanlarda okuyucuların karşısına bir hikaye kitabı ile çıkmayı hedefliyorum. Öncelikle kitabı okuyanların ya da okumak isteyenlerin beklentilerini bilemem ama şunu söyleyebilirim; şiir öge değil, manadır, hakikattir. Diğer türlerden ayıran özeliği ise kurgu olmamasıdır. Şair ne ise şiir odur. Şiir aşktır, sevgidir, zenginliktir, bütünlüktür... Kısacası şiir her şeydir” diye konuştu.

Şair Cumali Kaçıran’ın ilk kitabı Gece ve Sağanak yayınlandı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İsrail Başbakanı Netanyahu: Hükümet, Tekuma Planını onayladı
İsrail Başbakanı Netanyahu: Hükümet, Tekuma Planını onayladı
İsrail ordusu, Hizbullah’a yönelik saldırılarına devam ediyor
İsrail ordusu, Hizbullah’a yönelik saldırılarına devam ediyor