Kobani katilleri AFAD tesislerinde konaklamış

KOBANİ – 25 haziran günü Kobani’ye saldırarak katliam gerçekleştiren çetelerin Türkiye tarafından geldikleri iddiaları gündemdeki yerini korurken, Kobani’de öldürülen çetenin üzerinden Akçakale Kaymakamlığı tarafından verilmiş Süleyman Şah Konaklama Tesisi kimlik kartı çıktı.

 

Kobani’de katliam yapan çetelerin Kobani’ye nereden girdikleri sorusu hala gündemdeki yerini koruyor.

Türk devlet yetkililerinin idealara açıklık getirmediği bir dönemde şimdi de öldürülen bazı çetelerin Süleyman şah konaklama tesislerinde ağırlandıkları ortaya çıktı.

 

Kobani’de YPG savaşçılarının öldürdüğü bir çetenin üzerinden Akçakale Kaymakamlığı tarafından verilmiş olan AFAD denetimindeki “Süleymanşah Konaklama Tesisleri Tanıtım Kartı” çıkması, Türkiye’nin bu saldırıları planladığı yönündeki iddialara yeni bir boyut kazandırdı.

 

Çeteler Akçakale’den mi Kobani’ye gönderildi?

 

YPG güçleri 15 haziran günü Til Ebyad’ı çetelerden temizlerken yüzlerce çete üyesinin Türkiye sınırlarına girerek saklandıkları bazılarının teslim oldukları kameralara yansımış, Akçakale’ye kaçan çetelerin Atatürk Orman Çiftliğinde kaldıkları bilgiler kamuoyunda tartışılmıştı.

 

Öldürülen çetenin üzerinden çıkan AFAD ve Kaymakamlık onaylı belge DAIŞ çeteleri ile AKP’nin ilişkilerinde yeni bir belge niteliği taşıyor.

 

Türkiye Cumhuriyeti bayrağının olduğu AFAD kimlik kartı, Kaymakamlık onaylı.

 

Kimliğin sahibi ise, Tel Ebyad doğumlu olan Ahmed Hesen adlı çete. Çeteye tahsis edilmiş olan kimlik, “Akçakale Kaymakamlığı Süleymanşah Konaklama Tesisi Tanıtım Kartı” olarak düzenlenmiş.

 

Akçakele Kaymakamlığınca çeteye verilen kimlik bilgileri şöyle:

 

Kimlik sicil numarası: 0251614141715

 

Adı: Ahmed

 

Soyadı: Hasan

 

Baba adı: Muhamed

 

Ana adı: Foze

 

Doğum Tarihi: 01.01.1992

 

Doğum Yeri: Tel Abyad

 

Cinsiyeti: Erkek

 

Çadır No: B-D002

 

Kabonê katliamını gerçekleştiren çetelerin çektikleri video görüntülerinde Türkçe konuşmaları, patlama görüntülerinin AA tarafından kaydedilmiş olması ve ardından öldürülen çeteler üzerinden çıkan belgeler, Akçakale Kaymakamlığının verdiği kimlik, ‘Kobanê katliamının Akçakale kaymakamlığı tarafından mı organize edildiği’ sorusunu gündeme getirdi.

 

Akçakale daha önce de çetelere açılan kapı olarak dünya basınına konu olmuş, kimyasal gübre ve sayısız lojiztik malzemenin buradan Rakka ve Musul’a  kadar ulaştırıldığı haberlere konu olmuştu.

 

Akçakale, DAIŞ çetelerinin alıkoyduğu Musul Konsolosluğu ve 49 görevlinin kobani saldırıları sırasında Türkiye’ye teslim edildiği yer olarak da hatırlanmaktadır.

 

Kaynak.anha