Harran Üniversitesi, Uluslararası Öğrencileriyle, Türkiye'de Bir Güç ve Cazibe Merkezi Oldu

Yüksek Öğretim Başkanlığının yaptığı bildirmeye göre Türkiye, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) verilerine göre 125 bin 138 öğrenci sayısı ile yükseköğretimde dünyada en üstlerde uluslararası öğrenciye sahip ülkelerden biri oldu. Türkiye, Yükseköğretimde uluslararası öğrenciler için çekim merkezi olma yolunda önemli bir ilerleme kaydederek, sahip olduğu uluslararası öğrenci sayısı bakımından dünyada ilk 10 ülke arasına girme başarısı gösterdi.

598 kez okundu.
Harran Üniversitesi, Uluslararası Öğrencileriyle, Türkiye'de Bir Güç ve Cazibe Merkezi Oldu Advert

Harran Üniversitesi de uluslararası yükseköğretim alanında cazibe merkezi olarak ülkemize uluslararası öğrenci açısından en çok katkı sağlayan üniversitelerden biri oldu.

Harran Üniversitesi'nde 39 ülkeden 3000'in üzerinde yabancı uyruklu öğrenci olduğunu, bu rakamın her geçen yıl arttığını belirten HRÜ Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. Hüsamettin Bulut; “Yeni YÖK'ün başlatmış olduğu ‘Hedef Odaklı Uluslararasılaşma Projesi’ kapsamında 2020-2021 eğitim öğretim yılında 1036 uluslararası öğrencinin Harran Üniversitesini tercih ederek kayıt yaptığını ifade etti.  2015 yılında 40 olan yabancı uyruklu öğrenci sayısının 2020 yılında 3019 olduğunu ve bu rakamın üniversitedeki toplam öğrenci sayısının % 11.2’sine tekabül ettiğini vurgulayan Prof.Dr. Bulut, Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik’in destekleri ile Harran Üniversitesi’nin cazibe merkezi haline getirilmesi ve üniversitede yabancı uyruklu öğrencilerin ülke çeşitliliğinin artırılması için koordinatörlük olarak yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Yabancı uyruklu öğrenciler önlisans ve lisans programları dışında yüksek lisans ve doktora programları için de Harran Üniversitesini tercih etmektedirler. Lisans öğrencilerine ek olarak 278 yabancı uyruklu öğrenci, Harran Üniversitesinde yüksek lisans ve doktora programlarında eğitim görmekteler.

Yabancı uyruklu öğrenciler, üniversitelerde kısa sürede Türkçe öğrenme fırsatı da yakalayabiliyor. Bunun için öğrencilerin ilk tercihi üniversitelerin Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) oluyor. Oldukça yoğun eğitim programlarıyla faaliyetlerine devam eden Harran Üniversitesi TÖMER, pandemi dolayısıyla yabancı uyruklu öğrencilere Türkçe kurslarını online olarak sürdürmektedir.

Harran Üniversitesi Uluslararası Öğrencileriyle Türkiye'de Bir Güç ve Cazibe Merkezi Oldu
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Seyyithan Atilla:
Seyyithan Atilla: "1 Nisan'da Hizmet Dönemi Başlıyor"
Siverek 'te kaza: 3 ölü, 6 yaralı
Siverek 'te kaza: 3 ölü, 6 yaralı