Başkan özyavuz: “istiklal marşımızın 100. Yılı kutlu olsun”

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü’nün 100. yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Özyavuz mesajında; “İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 100. yılında tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve özlemle anıyorum” ifadelerini kullandı.

2161 kez okundu.
Başkan özyavuz: “istiklal marşımızın 100. Yılı kutlu olsun” Advert

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, “Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı Türk Milleti’nin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan, İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. yıl dönümünü kutluyoruz. Bundan 100 yıl önce aziz milletimizin dahili ve harici düşmanlara karşı verdiği destansı mücadelesini, vatan, bayrak ve millet aşkıyla yazdığı İstiklal Marşı’nda dile getiren Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve özlemle anıyorum. Mehmet Akif Ersoy, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ derken, yurdumuzun bir çok yeri düşman işgali altındayken Türk halkı kadını, erkeği, çocuğu yaşlısı ve askeriyle ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için mücadele vermiş ve Milli Şairimiz Ersoy, verilen bu mücadelenin zorluğunu ifade etmiştir. İstiklal Marşı, Türk insanını Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının anlatımıdır.

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 100. yıl dönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Marşı’mızın Şairi Mehmet Akif Ersoy ve  bütün İstiklal Kahramanlarımızı ve Şehitlerimizi minnet, rahmet ve özlemle anıyorum” ifadelerini kullandı.”

Başkan özyavuz: “istiklal marşımızın 100 . Yılı kutlu olsun”
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Temel Karamollaoğlu’nu Ziyaret
Temel Karamollaoğlu’nu Ziyaret
AHEF’ten yapılan açıklamaya göre deprem bölgesindeki aile hekimleri iş bırakıyor
AHEF’ten yapılan açıklamaya göre deprem bölgesindeki aile hekimleri iş bırakıyor