Şanlıurfa Mimarlar Odası’nda şok bir istifa yaşandı.

Odaya kayıtlı Cihan Henteş ve Bahattin Çelik odadan istifa ettiklerini açıkladı.

İşte O Açıklama:

Değerli basın mensupları Hepiniz hoş geldiniz hepinizi saygıyla selamlıyoruz .

 Bugün Mimarlar Odası ile ilgili aldığımız kararları sizlere iletmek için siz buraya davet ettik.

Bilindiği üzere Geçen hafta Mimarlar Odası Şanlıurfa şubesinde 1. olağan kongresi yapıldı Bu kongre sonucunda bir yönetim listesi oluştu.Bu yönetim listesindeki rahatsızlık larımızı dile getirdik bütüncül bir liste olmadığını defalarca söyledik Ama buna rağmen homojen olmayan bir yönetim listesi ortaya çıktı.Olağan kongrenin gerçekleştiği genel kurulda cihan henteş kardeşimiz istifa etti. Bugün bende yeni seçilen yönetim listesinden istifa ettiğimi bildiriyorum.

1-Bütüncül bir mimarlar odası mantığıyla hareket edilmesi gerekiyor

2-670 üyesi bulunan mimarlar odasına son seçimde sadece 37 üye geldi.Bunun da 20 tanesi yönetim listesi zaten.katılımın yüzde 5 olduğu bir ortamda demokratik bir seçim olmaz.

3-Mimarlar odası adete siyasete girmek isteyen stklar ve adayların uğrak noktası olmuş durumdadır.Mimarlar odasına bulunduğumuz süre zarfında bir tane akademisyen,dekan veya mesleğimizde ülkede kendine yer edinmiş birinin geldiğini görmedik.

4-Mesleki faaliyetleri geliştirmek için bir kurs veya veya meslek çalıştayı düzenlemediler.

5-Yerel yönetimlerin arka bahçesi durumuna gelmiş bir mimarlar odası var.Belediyeden belediyeye göre muamele söz konusudur.

 

 

RHA