Ömer Dodanlı yazdı: Rabia için toplandınız, peki intiharlar için?

Şanlıurfa’da son günlerde her sabah bir internet sitesini açtığınızda, bir gazete alıp okuduğunuzda ya da sosyal medyada dolaştığınızda karşınıza intihar eden vatandaşlar çıkıyor. Haliyle bu tür tablolarda canımızı fazlasıyla yakmaya yetiyor.

1341 kez okundu.
Ömer Dodanlı yazdı: Rabia için toplandınız, peki intiharlar için? Advert

Bir bakıyorsunuz bir kadın intihar etmiş, bir bakıyorsunuz filinta gibi gençler canına kıymış. Peki yitip giden bu canlar için şu ana kadar neler yapıldı?

Sözde Şanlıurfa sorunları için bir araya gelen tabela STK’larına birkaç söz söylemek istiyorum. Çünkü Şanlıurfa’da elinizi sallasanız STK’ya, diğer elinizi sallasanız STK başkanına denk geliyor. Ama öyle tabela asmakla, bir araya gelip istişare etmekle Şanlıurfa’nın sorunları çözülmez, çözülmedi ve çözülmeyecek de.

Şanlıurfa’nın simgelerinden birisi olan Topçu Meydanı’nın isminin Rabia Meydanı için koşar adım toplandınız ya, keşke yollarda can veren mevsimlik işçileri için de toplansaydınız?

Her şeyde basın açıklaması yapıp, karede bulunmak için yarışıyorsunuz ya, keşke çiftçinin ekininin kurumasına neden olan, öğrencilerin derse girmesine engel olan, kışın vatandaşı karanlıkta oturmak zorunda bırakan DEDAŞ için de toplansaydınız?

Kendi kendinizi pohpohlamak için sosyal medya hesaplarınızdan paylaşıp “Şanlıurfa için bir ataya gelip istişare ettik” dediğiniz ve kimsenin inanmadığı reklamlarınız için bir araya geleceğinize Şanlıurfa’nın eğitimde her geçen gün gitmesinden dolayı yaşanan sorunlar içinde toplansaydınız?

Şu ana kadar bir ataya gelip sürekli istişare ettiniz ya bir kere de bu memlekete gerçekten katkınız olsun ve şu yitip giden canlarımız için gerçekten istişaresiz, reklamsız bir raya gelin. Çünkü işsizliğin hat safhada olduğu, mevsimlik göçün tavan yaptığı bu şehirde karayollarında veya intiharla yitip giden her canın vebali de sizin boynunuzdadır.

Şanlıurfa'da son günlerde yaşanan intihar olaylarını araştırmak adına psikolog, sosyolog, hukukçu, aile sosyal politikalar müdürlüğü, emniyet ve gazeteciden oluşan bir ekip kurulmalı çözümü noktasında gerekli çalışmaların yapılması gerekiyor. Şimdi bazıları diyecek ki nedenleri belli mi?

Evet, belli maddi imkansızlıklar, iş yoksunluğu ve eğitimsizlik. Ama yine de yitip giden bu canları izlemeye devam edip istişare edecek tabela STK’larına ve başkanları mümkünse bir daha Şanlıurfa’nın adını ağzınıza almayın.

 

RHA

bir olan SON DAKİKA | şanlıurfa Daha Şanlıurfa’da Şanlıurfa'da kadın
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Seyyithan Atilla:
Seyyithan Atilla: "1 Nisan'da Hizmet Dönemi Başlıyor"
Siverek 'te kaza: 3 ölü, 6 yaralı
Siverek 'te kaza: 3 ölü, 6 yaralı