“SANSÜR UYGULAMALARI KALKMADIKÇA BASIN ÖZGÜR OLAMAZ”

Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olarak her yıl 24 Temmuz tarihi Basın Bayramı olarak kutlanması nedeniyle Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (ŞUÇGAD) başkanı Tahir Gülebak, bir masaj yayımladı.

1782 kez okundu.
“SANSÜR UYGULAMALARI KALKMADIKÇA BASIN ÖZGÜR OLAMAZ” Advert

24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet'in ilanı ile birlikte, İstanbul'da çıkan günlük gazetelerin sansür uygulamasına fiilen son verdiği tarihi Basın Bayramı olarak kutlandığını belirten Gülebak, basının hala özgür olmadığını ve sansür uygulamalarının devam ettiğini vurguladı.

Zor şartlarda görevlerini ifa eden basın mensuplarının özgür olmadıklarını söyleyen Gülebak, “Tüm basın mensubu arkadaşlarımız bu zor şartlarda görevlerini ifa etmeye çalışıyor birde bunun üzerine sansür uygulamaları da gelince basın özgürlüğünün olmadığını çok açık bir şekilde görmüş oluyoruz. Birçok gazeteci meslektaşlarımız hala ceza evlerinde, sansürler kalmadıkça Türk basını asla özgür olamaz” dedi.

 

Gülebak, son olarak zor şartlarda görevlerini ifa eden en iyi haberi yapmak için gecesini gündüzüne katan emek sarf eden tüm basın mensuplarının 24 Temmuz gazeteciler ve basın bayramını kutladı.

SİYASET URFA HABER SANSÜR UYGULAMALARI KALKMADIKÇA BASIN ÖZGÜR OLAMAZ
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Nilüfer Belediye Futbol Spor Kulübü, şampiyon oldu
Nilüfer Belediye Futbol Spor Kulübü, şampiyon oldu
Bakan Yerlikaya: Taksim meydanı kutlama yeri ve güzergahları arasında değil
Bakan Yerlikaya: Taksim meydanı kutlama yeri ve güzergahları arasında değil