Fehmi Demir katıldığı bir televizyon programında, IŞİD'in ortaya çıkmasında Türkiye'nin de payı olduğunu belirterek, "IŞİD, bölge devletlerinin ve uluslararası güçlerin yarattığı bir canavar” diye konuştu. Demir, şöyle devam etti:
“Suriye politikasına sadece Kürtleri bertaraf etme politikası olarak değil Suriye'de sorunu çözücü bir taraf olarak hareket ederse bunları çözersiniz. Suriye'de şiddeti destekleyerek sonuca ulaşmanın mümkün olmadığı görüldü. ABD başta olmak üzere Rusya, Türkiye, muhalif güçler ve Esad bir masaya oturmalı ve çözüm bulunmalı. Türkiye'nin orayı bombalaması da çözüm değil."
Demir, PKK'nin eylemlerden hemen vazgeçmesi, silah kullanmaktan vazgeçmesi, barışçıl çözümün önünü açması gerektiğini ifade ederek, hükümetin de çözümü somut projelerle yürütmesini istedi. Demir, sözlerine şunları ekledi:
"Aklın yolu bir, Kürt meselesinin çözümünde halkı inandırıcı adımlar atılmalı. Dağdakileri indirmek için proje üretmeli, bundan korkmamalı. Bu iş siyasete araç edilmeyecek kadar ciddi bir sorun. Eğer siyasete araç edilir, çözüm üretilemezse gelecekte altından kalkınmayacak sonuçlara yol açar."

